Profesor FSU i eduTV deo organizacije „Trebinje film festivala”

/ / Vesti / 20. 08. 2018.

Šesti Festival mediteranskog i evropskog filma u Trebinju održan je od 6. do 13. avgusta na letnjoj sceni „Doma mladih”, a veliki doprinos organizaciji dao je profesor FSU Petar Stanojlović.

Kao dugogodišnji član Saveta festivala, profesor Stanojlović je svojim iskustvom nesebično pomogao njegovoj realizaciji.

Studenti FSU biće uključeni u organizaciju festivala

EduTV je dao svoj doprinos medijskoj promociji Festivala i na taj način je započeta saradnja koja bi narednih godina mogla da rezultira, između ostalog, i učešćem studenata Fakulteta savremenih umetnosti u organizaciji.

Nagrade Ceci Bojković, Metu Jovanovskom i, posthumno, Nebojši Glogovcu

„Trebinje film festival”, koji svakog leta okuplja eminentne filmske umetnike, ali i neafirmisane autore iz regiona i drugih delova Evrope, ove godine je tokom sedam festivalskih dana prikazao 26 filmova iz 12 zemalja.

Ovogodišnji laureati nagrade „Zlatni platan” za izuzetan doprinos evropskoj i mediteranskoj kinematografiji su doajeni balkanskog glumišta – Svetlana Bojković i Meto Jovanovski.
Takođe, odlukom Saveta festivala, ove godine nagrada je posthumno dodeljena i Nebojši Glogovcu, u čiju je čast, kao deo pratećeg programa, u Muzeju Hercegovine otvorena izložba „Nebojša vječni”.

Pogledajte kako je bilo na Festivalu u Trebinju: