Profesor Triniti koledža održao predavanje za LINK edu Alliance obrazovni sistem

/ / Vesti / 23. 12. 2022.

Prof. dr Aleksandar Šević održao je u petak, 16. 12, u Visokoj školi za IT predavanje na temu „Uticaj socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete” za studente, polaznike i zaposlene u okviru LINK edu Alliance, tj. na Visokoj školi za IT, Fakultetu savremenih umetnosti, BusinessAcademy, ITAcademy i InternetAcademy.

Predavanje koje su pratili uživo ili putem lajvstrima bilo je odlična prilika da se čuju rezultati relevantnih svetskih istraživanja iz ove oblasti.

Predavanje o uticaju socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete

Profesor Šević je u svom predavanju predstavio studiju o uticaju socijalne metrike na decentralizovane finansijske entitete i govorio o rezultatima studije koja je izučavanjem veće grupe dovoljno likvidnih DeFi projekata istraživala uticaj socijalne metrike, kao što su Tviter, tržišna očekivanja i više indeksa koji su relevantni za kriptovalute. Posebna pažnja je u predavanju posvećena i razmatranju korišćenja NF tokena kao podrška za preduzetnike iz kreativnih industrija.

Aleksandar Šević je vanredni profesor na Triniti poslovnoj školi Triniti koledža u Dablinu i pomoćnik urednika časopisa „Finance Research Letters”. Pored toga, nosilac je CFA (od 2005. godine) i CAIA čartera (od 2013. godine). Od ove godine je i profesor na ITS-u.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.