Profesor Uroš Dojčinović u Konaku kneginje Ljubice

/ / Vesti / 9. 05. 2024.

U petak, 10. maja, ljubitelji muzike će imati priliku da uživaju u izvanrednom koncertu koji će održati Tanja Andrijić, sopran, i Uroš Dojčinović, gitarista. Koncert je zakazan za 19 časova u Sali pod svodovima u Konaku kneginje Ljubice, a na programu će biti dela različitih autora, uključujući Atanasija Nikolića, Josifa Šlezingera, K. Stankovića, Nikolu Đurkovića, Isidora Bajića, Jašu Tomića, anonimnog autora na tekst J. Jovanovića Zmaja, Rudolfa Fermana, Živka Hinića i Mirka Markovića.

Tanja Andrijić, operska i koncertna umetnica, izuzetna je interpretatorka sa bogatim umetničkim iskustvom. Magistrirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a svoje usavršavanje nastavila je u Nemačkoj. Njena karijera obuhvata brojne nastupe na prestižnim scenama širom Evrope, uključujući Berlinsku državnu operu i Salcburški festival. Osim toga, ostvarila je značajne solističke koncerte i objavila šest CD-ova sa srpskom savremenom muzikom, od kojih je jedan objavljen za izdavačku kuću PGP RTS. Dobitnica je brojnih priznanja, uključujući državne nagrade Zlatni beočug i Zlatna značka.

Dr Uroš Dojčinović, gitarista, kompozitor, muzikolog, pedagog i publicista, takođe će učestvovati u ovom koncertu. Njegova bogata umetnička aktivnost obuhvata preko 3.500 nastupa širom sveta, kao i objavljivanje preko 600 stručnih radova i više od 70 diskografskih izdanja. Za svoj doprinos muzici nagrađen je sa preko 60 medalja, plaketa, diploma i drugih priznanja, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Ovaj koncert predstavlja jedinstvenu priliku da se uživa u spoju vrhunske vokalne i instrumentalne izvedbe.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.