Profesorka Đurović dobila značajnu nagradu – „Povelja Prosvjete”

/ / Vesti / 30. 01. 2019.

Još jedno vredno priznanje stiglo je na adresu profesora Fakulteta savremenih umetnosti. Biljana Đurović, koja studentima glume predaje scenski govor, dobitnica je velikog i prestižnog priznanja – „Povelja Prosvjete”, koje se svake godine dodeljuje pojedincima koji su u službi doprinosa srpskom rodu.

Arno Gujon i Biljana Đurović ovogodišnji laureati

Ovu nagradu dodeljuje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta”, najstarija kulturno-prosvetna institucija sa leve obale Drine. Nagrada se dodeljuje za najistaknutije pojedince koji su u službi srpskog roda.

Ove godine priznanje je dobilo dvoje laureata: Arno Gujon – za ljubav iskazanu prema srpskom narodu, i profesorka Biljana Đurović – za nesebičan rad u kreiranju i realizaciji umetničkih ostvarenja širom srpskih zemalja.

U vremenu u kom se kultura i prosveta, umesto na najvišim, nalaze na najnižim granama i u trenutku kada predstavnici najstarije kulturno-prosvetne institucije sa leve obale Drine prepoznaju kvalitet i vrednuju rad, posvećenost i, nadasve, ljubav, dodeljujući mi ovo priznanje, nije ga lako poneti, jer dolazi od svog naroda, koji je mnogostradalni narod moj. Ali, time je priznanje za moj skromni doprinos diljem srpskih zemalja bolno draže i uzvišenije. Radosnije, jer ga primam zajedno sa osvedočenim prijateljem srpskog roda, sa kojim bih rado delila i kazne, a ne nagrade – rekla je profesorka Đurović.

Nagradu primila kćerka Jovana

Profesorka Đurović nije bila u prilici da lično preuzme nagradu jer je bila zauzeta organizacijom dve svetosavske akademije, u Brčkom i Tesliću, pa je povelju umesto nje preuzela njena kćerka Jovana.

Fakultet savremenih umetnosti ponosan je na svoju profesorku i želi joj da nastavi da radi na promovisanju srpskog kulturnog nasleđa kao i do sad, a nagrade svakako neće izostati.

Čestitamo!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.