Profesorka FSU kroz knjigu oslikala noćni život Beograda

/ / Vesti / 20. 02. 2018.

Profesorka Fakulteta savremenih umetnosti Maja Vukadinović sa novinarkom Aleksandrom Mikatom objavila je knjigu „Hronika dobrog provoda”, koja vešto oslikava noćni život Beograda od šezdesetih godina prošlog veka pa sve do danas.

Rukopis je nastao na osnovu feljtona „Beograd noću – simboli jednog vremena” Maje Vukadinović, koji je objavljen u 19 nastavaka u dnevnom listu Politika u avgustu 2001. godine.

Najboljih 50 godina beogradskog noćnog života

Dve autorke su kroz ovu knjigu dočarale zašto je baš noćni život postao beogradski brend, i to opisujući zabavu u kultnim diskotekama i klubovima od 1967. do 2017. godine.

Ovo zanimljivo štivo otkriće vam kako je izgledao provod u prvoj beogradskoj diskoteci „Kod Laze Šećera”, kako se zabavljalo sedamdesetih u „Cepelinu” i „Akvarijusu”, zbog čega se sedamdesetih izlazilo u diskoteke u predgrađu, kako se osamdesetih provodilo u „Dugi”, „Nani” i „Zvezdi” i zbog čega je „Akademija” tada bila kultni klub, kako se provodilo na splavovima i u diskotekama devedesetih, po čemu je specifičan klabing u prestonici…

Kroz svedočanstva brojnih sagovornika – poznatih ličnosti javnog života, ljudi koji su izlazili i onih koji su na popularnim mestima radili i zahvaljujući istraživanju novinskih dokumentacija, ova knjiga oslikava duh vremena i gradski način zabave. Ovo je priča o životnom stilu nekoliko generacija.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.