Profesorka FSU učestvuje u konferenciji Going Green Global Design Week u Ljubljani

/ / Vesti / 18. 04. 2024.

Profesorka Fakulteta savremenih umetnosti Dušanka Komnenić ove nedelje biće deo prestižne konferencije Going Green Global Design Week u organizaciji Fakulteta za dizajn u Ljubljani. Ova prilika potekla je iz poziva profesorke vizuelnih komunikacija Martine Kač Nemanič, koja ju je odabrala kao jednog od gostiju na konferenciji.

Predstavljanje projekata i važnosti održivosti i društvene odgovornosti u dizajnu

​​Going Green Global Design Week predstaviće javnosti najizuzetnije studentske dizajnerske radove i konceptualne projekte kreirane na Fakultetu za dizajn u 2022. i 2023. godini. Inspiracija za ove projekte su vrednosti Novog evropskog Bauhausa (NEB), ali pre svega različiti izazovi društva (ekonomski, demografski, ekološki i tehnološki). Ovi projekti intervenišu u oblasti urbanističkog planiranja uzimajući u obzir dostupnost, održivost, socijalnu inkluziju, revitalizaciju urbanističkih prostora, mobilnost i bezbednost.

U okviru prezentacija Studentski savet Fakulteta za dizajn će organizovati GGG razgovor na temu „Urbanistički prostori za sve”, koji će se fokusirati na razmenu različitih stavova o važnosti uključivanja održivosti i društvene odgovornosti u (enterijer) dizajn. Uz stručnjake i mentore biće vođena diskusija o alatima i veštinama koji su bitni za dizajnere kako bi doprineli boljem životu i zajednici. 

GGG nagrade će biti dodeljene za dostignuća u oblasti održivog dizajna i inovativnih zelenih rešenja koja Fakultet za dizajn predstavlja svake godine.

Profesorka će učestvovati u okruglom stolu čija je tema „Urban Spaces for All”. Fokus rasprave biće na održivosti i društvenoj odgovornosti u kontekstu dizajna, što je ključno pitanje u današnjem svetu.

U petak će voditi radionicu pod nazivom „Power of Patterns”. Ova radionica istražuje efektivnu organizaciju prostora u grafičkom dizajnu, naglašavajući važnost vizuelne komunikacije i funkcionalnosti.

Angažman u okviru ove konferencije predstavlja priznanje za našu profesorku i njenu stručnost u području dizajna, te će biti prilika za deljenje znanja i iskustva s kolegama iz ove industrije.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.