Profesorka Marina Bukvički sa Fakulteta savremenih umetnosti ostvarila izuzetan uspeh na konkursu „KVART Belgrade Waterfront”

/ / Vesti / 14. 07. 2023.

Sa ponosom vam prenosimo vest o velikom uspehu naše profesorke scenskog pokreta Marine Bukvički. Projekat „Port of Love”, koji je nastao kao deo njenog doktorskog rada na Institutu za umetničku igru tokom pandemije, prepoznat je na konkursu „KVART Belgrade Waterfront”.

KVART Belgrade Waterfront je inicijativa čiji je cilj da podrži srpsku savremenu umetničku scenu i pruži nove prilike i prostor za kreativno izražavanje. Okuplja slikare, dizajnere, muzičare, glumce, plesače i mnoge druge umetnike i inovatore, a njihov rad čini sinergiju sa novom gradskom oblašću na obali Save.

 

Projekat „Port of Love”, realizovan u saradnji sa prof. dr Snežanom Arnautović Stjepanović i Angelom Antić, bivšom studentkinjom glume na našem fakultetu, našao se među 23 najbolja rada na konkursu, a zatim i među osam najboljih koji će biti postavljeni u srcu Beograda. Takođe, rad ovog tima odabran je i za nagradu za savremeni mobilijar, što je izuzetan uspeh, posebno u ovoj velikoj konkurenciji iz oblasti umetnosti.

„Luka ljubavi” sastoji se od osam umetničkih brodova (klupa) dimenzija 2 m x 2 m, napravljenih od nerđajućeg čelika. Svaki od njih ima svoje ime i ličnu emocionalnu priču, čime se svaki pojedinac povezuje sa drugim ljudima nove planete, potvrđujući činjenicu da niko od nas nije sam.

Svoj doprinos projektu dala je i profesorka našeg fakulteta Maja Vukadinović, koja je pomogla da se zamisao projekta prenese kroz jedan esej.

Sve ovo pokazuje snagu kreativnosti i inovativnosti, koje negujemo na Fakultetu savremenih umetnosti. Čestitamo profesorki Marini Bukvički i njenom timu na ovom velikom uspehu i radujemo se budućim trijumfima!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.