Irina Tomić

Proglašen pobednik konkursa „Osvoji tablet”

/ / Nagrade, Vesti / 13. 09. 2017.

Druge večeri velike izložbe studenata i profesora Fakulteta savremenih umetnosti, u petak, 8. septembra, u UP „Cvijeta Zuzorić” održano je svečano proglašenje pobednika konkursa „Osvoji tablet”.

Među petoro izabranih učesnika koji su dali najkreativnije odgovore, učenica Marija Simojlović osvojila je tablet, dok su ostali učesnici na poklon dobili knjige uz druge interesantne poklončiće.

fsu_slajf_tablet

Nadahnuti učesnici konkursa predstavili se pred žirijem

Letnji konkurs Fakulteta savremenih umetnosti privukao je veliki broj ljubitelja umetnosti koji su imali zadatak da kreativno odgovore na pitanje „Zašto voliš umetnost?”. Finale konkursa okupilo je petoro najkreativnijih učesnika: Mariju Simojlović, Jelenu Živković, Nataliju Sikirić, Petra Škrbića i Vasilija Živaljevića.

Oni su, među postavkom zajedničke izložbe radova studenata i profesora FSU, obrazlagali svoje odgovore pred stručnim žirijem, koji su činili profesori Jelena Blečić i Đorđe Stanojević sa Departmana vizuelnih umetnosti, Petar Stanojlović sa Departmana produkcije i Jasmina Franolić, profesorka književnosti.

Među učesnicima konkursa pravi umetnici

IMG_5055Upoznajući izabrane učesnike konkursa, članovi žirija oduševili su se angažovanošću mladih i njihovom ljubavlju prema umetnosti koju svakodnevno pokazuju. Pobednica konkursa, Marija, četvrti je razred gimnazije i već 11 godina je balerina. Potpuno je sigurna u svoj put u umetnosti, baš kao i Vasilije, ozbiljan i zamišljen mladić, ali vešt na rečima.

Jelena i Natalija studiraju mašinstvo i građevinu, ali vrlo vešto upliću umetnost u nauku, dok je Petar diplomac, koji se bavi sviranjem gitare. Ljubav koju su pokazali prema umetnosti uverila je žiri da su načinili pravi izbor među stotinama odgovora. Odgovore izabranih kandidata, kao i druge kreativne odgovore koji su oduševili žiri, pročitajte na ovoj stranici.

Divno druženje nakon proglašenja pobednika

IMG_4954Nakon proglašenja dobitnika TESLA tableta, svi kandidati opustili su se razgledajući izložbu koja je prethodnog dana otvorena u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić”. Svi zajedno uživali su razgovarajući sa žirijem, upoznajući jedni druge i razmenjujući iskustva i svoje umetničke doživljaje.

Osim u multimedijalnoj postavci, prisutni su uživali i u mini-koncertu profesora Dojčinovića, koji je pokazao svoj muzički talenat svirajući gitaru.

Divno druženje zainteresovalo ih je da i neke od narednih večeri posete izložbu studenata i profesora Fakulteta savremenih umetnosti, koja je u UP „Cvijeta Zuzorić” otvorena do 22. septembra.

Pogledajte još fotografija u galeriji na sajtu.

FSU logo Predupisni rok je u toku.
Prijavi se i postani deo klase 2020/21. »