Promocija knjige studentkinje glume na FSU „Ples na svili”

/ / Vesti / 18. 06. 2021.

Ana Dragićević Vukman, studentiknja glume na Fakultetu savremenih umetnosti, predstaviće svoju knjigu „Ples na svili” u amfiteatru Fakulteta u petak, 18. juna, od 17 časova.

„Ples na svili” je knjiga koja objašnjava istoriju i razvoj ove discipline, uključujući kombinaciju plesa, sporta, fitnesa i umetničku koreografiju. Knjiga prikazuje anatomiju i mišiće tela koje koristimo, kao i vežbe snage i pripremu tela koja je bitna za početak treninga.

Knjiga predstavlja priručnik za bavljenje plesom na svili

Knjiga Ane Dragićević Vukman može da posluži kao priručnik jer sadrži početne elemente koji se postepeno usavršavaju u kompleksnije, a time dobijamo i koreografiju. Na slikovit način i kroz objašnjenje prikazuju se osnove i nadogradnje uz pravilnu i sigurnu tehniku na vazdušnoj svili, kao i elementi pripreme tela, jačanja mišića i istezanja.

Dugogodišnje iskustvo autorke knjige

Ana Dragićević Vukman nakon dugogodišnje gimnastičke karijere završava Baletsku školu u Melburnu, Australiji. Zatim upisuje fakultet za balet i koreografiju na Univerzitetu Deakin u Melburnu i stiče zvanje diplomiranog igrača i koreografa. Na fakultetu se upoznaje sa disciplinom na vazdušnoj svili i nastavlja učenje te discipline u školi NICA u Melburnu. Dugogodišnje iskustvo stiče u mnogobrojnim pozorištima u svetu kao igrač, umetnik, akrobata, solista, glumac i koreograf. Profesor je u baletskoj školi „Lujo Davičo” u Beogradu, srednjoj baletskoj školi u Novom Sadu i na višoj školi za mjuzikle u Hamburgu. Kako bi upotpunila scenski nastup i pedagogiju u umetnosti, upisala je master studije glume na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu i sa uspehom ih završila.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.