PROSLAVLJENI GLUMAC SLAVKO ŠTIMAC GOST FSU

/ / Vesti / 7. 03. 2024.

Velika nam je čast, ali i zadovoljstvo da vas obavestimo da je sledeći gost tribine „Susreti” Slavko Štimac, glumac sa izuzetno bogatom karijerom.

Tim povodom vas pozivamo da budete gosti devete tribine „Susreti”, koja će se održati u sredu, 13. marta, sa početkom u 18 časova, u Amfiteatru 1 Fakulteta savremenih umetnosti.

Ulaz je besplatan, ali je broj mesta ograničen. Zato obezbedite svoje mesto na vreme i prijavite se odmah.

SLEDEĆI GOST FSU – USPEŠNI GLUMAC SLAVKO ŠTIMAC

Slavko Štimac je rođen 15. 10. 1960. godine u Perušiću u Hrvatskoj.

Karijeru je otpočeo još kao dečak u filmu „Vuk samotnjak”, koji je režirao Obrad Gluščević. Potom je usledila televizijska serija „Salaš u Malom Ritu” u režiji Branka Bauera. 

Ređali su se filmovi koji su, može se slobodno reći, ispratili njegovo odrastanje. 

Najpoznatiji među njima su „Vlak u snijegu” Mate Relje, „Gvozdeni krst” velikog američkog reditelja Sema Pekinpoa, „Specijalno vaspitanje” Gorana Markovića, „Tigar” Milana Jelića i mnogi drugi, a posebno zapažene uloge imao je u kultnim filmovima „Sjećaš li se Doli Bel” Emira Kusturice, „Ko to tamo peva” Slobodana Šijana i „Varljivo leto” Gorana Paskaljevića.

Tada, kao već odrastao i iskusan glumac, nastavlja karijeru u mnogobrojnim filmovima, među kojima su „Podzemlje” i „Život je čudo” Emira Kusturice i „Buick Riviera” reditelja Gorana Rušinovića, pa sve do današnjih dana i glavne uloge u filmu „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato” u režiji Srđe Penezića, te glavne muške uloge u filmu „Mrak” Dušana Milića.

U svojoj bogatoj karijeri igrao je u više od 60 igranih filmova, kao i u TV serijama, TV filmovima i dramama.

Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada. Neki od filmova u kojima je glumio su dobitnici najvećih svetskih nagrada kao što su Zlatni lav (za film „Sjećaš li se Doli Bel”), Zlatna palma (za film „Podzemlje”) i Zlatni globus (za film „Život je čudo”).

Zadovoljstvo nam je što ćemo imati priliku da ugostimo Slavka Štimca, te ovom prilikom pozivamo sve studente i profesore, ali i ostale zainteresovane da dođu i lično upoznaju izuzetnog glumca iza kojeg su svetski priznate nagrade.

Vidimo se u sredu, 13. marta, sa početkom u 18 časova.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.