Predavanje Petra Stanojlovića u ciklusu „Televizija, ekran koji se menja” u UK „Parobrod”

/ / Vesti / 24. 03. 2022.

Šef Departmana kreativnih komunikacija, vanredni profesor Petar Stanojlović, održaće u ponedeljak, 28. marta, u 20 časova u UK „Parobrod” prvo predavanje u ciklusu predavanja „Televizija, ekran koji se menja”.

Kroz seriju predavanja i interaktivnih diskusija, reditelj Petar Stanojlović baviće se televizijom, koja kao najmasovniji tradicionalni medij ima i najveći uticaj na pojedinca i društvo u celini. Ulaz na predavanje je besplatan.

Istorija između katodnih cevi i led ekrana

Ideja prvog predavanja jeste uvod u istoriju televizije kao tehnološkog izuma, razvoja od atrakcije do personalnog sredstva. Istorija između katodnih cevi i led ekrana.

Televizija je prostor za sadržaj i formu, uticaj i podsticaj publike i pojedinca. Na predavanju ćete dobiti prikaz žanrova i rodova, kao i produkcionih praksi kada je reč o informativnim, dramskim, kulturnim, zabavnim i ostalim programima institucionalnih javnih i komercijalnih televizija.

Publika će aktivno učestvovati u predavanju tako što će dobiti priliku da postavlja pitanja, ali i da komentariše i iznese svoje mišljenje.

Dođite na prvo u nizu predavanja na temu televizije u UK „Parobrod” i saznajte na koji način je televizija uticala, ali i na koji će način nastaviti da utiče na naše živote.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.