Prvomajski performans studenata ALUM-a

/ / Vesti / 2. 05. 2017.

Prvomajski performans studenata ALUM-a

 
Studenti ALUM-a izveli su u ponedeljak, 1. maja, nesvakidašnji performans na Košutnjaku i Adi Ciganliji kojim su skrenuli pažnju prisutnih izletnika na temu zapošljavanja.

Iznenađenje na beogradskim izletištima

Slavlje brojnih građana na poznatim beogradskim izletištima povodom Međunarodnog praznika rada na trenutak je prekinuo neobični flash mob performans studenata ALUM-a. Studenti su iznenadili izletnike kada su ušetali među njih noseći transparente sa natpisima „Znanje pobeđuje!”, „Srećan praznik rada! Da li imaš posao?”, „Pokreni se!”, „Pridružite se svetu uspešnih!”, „Prilike se ne dešavaju – one se stvaraju!”.

Pokazavši natpise, studenti su zanimljivom koreografijom i uz muzičku pratnju predstavili svoje kreativno rešenje za nezaposlenost na ogromnom transparentu na kom je pisalo: TREBA TI POSAO? LINKUJ SE – 12. MAJ – hotel Jugoslavija.

Studenti poslali važnu poruku

Izvedenim performansom studenti su pozvali sve građane na veliki LINK2job sajam zapošljavanja 12. maja u hotelu Jugoslavija, koji organizuje Centar za razvoj karijere uz podršku Grada Beograda i Nacionalne službe za zapošljavanje.

U flash mob izvedbi učestvovali su studenti prve godine glume u klasi profesora Božidara Đurovića i Hadži Nenada Maričića: Jovana Tomičić, Strahinja Padežanin, Branka Milović, Marko Nikolić, Milica Marjanović, Marija Stanković, Jovana Golubović, Milan Tošić, Aleksa Raičević, Radomirka Šarić, Katarina Živković, Nina Stamenković, Stefan Stanojević, Marija Vujinović, kao i student master dramskih studija Nikola Ugrinović. Postavka koreografije zasluga je studentkinje master studija Ane Dragićević.

Skretanje pažnje na značajna pitanja

Studenti ALUM-a trude se da svoja znanja i veštine upotrebe na najbolji mogući način. Flash mob izvedba bila je sjajna prilika da svoj talenat iskoriste tako da skrenu pažnju javnosti na pitanje koje je od velike važnosti za sve, ali i predstave dostupno rešenje.

Prisutne građane vidno je oduševio nastup studenata te nema sumnje da će im ovaj 1. maj ostati još dugo u sećanju.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.