Rad profesora sa FSU Stevana Aleksića ponovo oduševio čuvenog glumca Žan-Klod van Dama!

/ / Vesti / 11. 05. 2022.

Stevan Aleksić i njegovi filmski plakati velikih svetskih blokbastera polako dobijaju planetarnu popularnost.

Plakat koji je profesor na Departmanu vizuelnih umetnosti na Fakultetu savremenih umetnosti kreirao povodom 31 godine od izlaska filma „Lavlje srce”, u kojem glavnu ulogu tumači Van Dam, dopao se sjajnom holivudskom glumcu. On je plakat podelio na svom zvaničnom nalogu na Fejsbuku, tagovao Stevana Aleksića i zahvalio mu se za odličnu ilustraciju.

„Povodom 31 godine od premijere, ilustrovao sam plakat kultnog filma „Lavlje srce” iz 1990. godine. Ovo ostvarenje učvrstilo je poziciju Žan-Klod van Dama kao jednog od vodećih junaka akcionog žanra. Na početku nove decenije, film je obeležio naše tinejdžerske dane. VHS kaseta ovog filma vrtela se nebrojeno puta na našim video-rikorderima. Presrećan sam što delim s vama novu ilustraciju posvećenu jednom od najuzbudljivijih ostvarenja s početka devedesetih godina prošlog veka”, rekao je Stevan Aleksić.

I „Kik-bokser” oduševio slavnog glumca

Podsetimo, u septembru prošle godine Stevan Aleksić našao se na „zidu” naloga na Fejsbuku slavnog holivudskog glumca. Tada je Žan-Klod van Dam pohvalio njegovu ilustraciju plakata za film „Kik-bokser”. Njegovi fanovi su takođe bili zadovoljni delom, pa je plakat podeljen više od 2.000 puta.

„Po drugi put sam počastvovan, jer je čuveni heroj iz detinjstva Žan-Klod van Dam zapazio moj ilustrovani plakat za film „Lavlje srce”, zahvalio se i podelio ilustraciju na svojoj zvaničnoj stranici. Veoma sam srećan što na ovaj način imam priliku da moj rad bude viđen izvan domaćih granica”, rekao je Stevan Aleksić za Kurir.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.