Rad Stevana Aleksića dobio još jednu potvrdu kvaliteta: „Disney/Pixar” ga odabrao za najavni plakat za crtani „Baz Svetlosni”

/ / Vesti / 9. 06. 2022.

Filmski plakati koje crta profesor FSU Stevan Aleksić odavno su postali planetarno popularni – na društvenim mrežama imaju armiju obožavalaca, a dopadaju se i samim akterima blokbastera za koje su napravljeni.

Čuveni Žan-Klod van Dam je na svom Fejzbuk profilu delio Aleksićeve plakate za filmove „Lavlje srce” i „Kik-bokser”, a sada je stigla i zvanična potvrda kvaliteta njegovog rada.

Plakat broj devet za najavu filma delo je Stevana Aleksića

Naime, kompanija „Disney/Pixar” odabrala je njega i još nekoliko umetnika iz celog sveta da budu deo tima koji će ilustrovati plakate za animirani film „Lightyear” („Baz Svetlosni”). Ti plakati biće zvanično korišćeni za odbrojavanje do premijere filma, koja će biti održana 16. juna.

„Ovaj dan je za mene poseban, ne samo zbog toga što je ostalo još nekoliko dana do lansiranja animiranog filma ’Lightyear’ (’Baz Svetlosni’) već i zbog toga što me je kompanija ’Disney/Pixar’ izabrala da sa još nekoliko umetnika iz celog sveta budem deo tima koji će ilustrovati plakate odbrojavanja do premijere. Kao zadatak dobio sam broj devet, te ga svečano proglašavam za moj srećan broj. Hvala najlepše timu MegaCom Filma (MCF-u), koji je posredovao, ukazavši mi čast i poverenje” – napisao je profesor animacije i ilustracije na FSU na svom Instagram profilu.

Čestitamo Stevanu na velikom uspehu!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.