Radionica sa istaknutom pozorišnom umetnicom

/ / Vesti / 8. 05. 2017.

Radionica sa istaknutom pozorišnom umetnicom

 
U petak, 5. maja, studenti prve godine glume ugostili su na Akademiji lepih umetnosti i multimedija poznatu rediteljku i koreografkinju Nelu Antonović tokom časa Scenskog pokreta i sa njom učestvovali u kreativnoj, interaktivnoj radionici.

Interaktivni čas Scenskog pokreta sa Nelom Antonović

Studenti ALUM-a imali su čast da se upoznaju i rade sa slavnom pozorišnom umetnicom tokom časa Scenskog pokreta kod profesorke Marine Bukvički na specijalno osmišljenoj radionici, koju je Nela pripremila za njih.

Kroz nekoliko različitih segmenata radionice, studenti su mogli da savladaju nove tehnike i pristupe scenskom nastupu i pokretu, kao i da dobiju brojne smernice i vredne savete od iskusne umetnice.

Nela Antonović već decenijama pruža veliki doprinos razvoju umetnosti i kulture na ovim prostorima kao reditelj, kostimograf, pedagog i izvođač.

 
Radionica sa istaknutom pozorišnom umetnicom

 
Osnivač je teatra Mimart, sa kojim je realizovala više od 55 predstava, preko 350 performansa i uličnih projekata, preko 100 otvorenih radionica za mlade, studente, plesače, glumce, građane, neafirmisane umetnike i radionice integracije. Sa svojim teatrom organizovala je i festivale, predavanja, tematske razgovore, izložbe fotografija i izložbe artefakata, a nastupali su i u svetskim gradovima: Moskvi, Kairu, Kijevu, Parizu, San Marinu…

Član je „Baletske Asocijacije Srbije”, „Udruženja dramskih umetnika Srbije”, a napisala je i nekoliko knjiga: „Mimart godovi”, „Fenomenologija pokreta”, „e-MONOGRAFIJA” i e-knjigu „25” povodom tri decenije istraživanja pozorišta. Takođe, autor je brojnih pozorišnih publikacija o procesu rada u teatru i multimedijalnih performansa.

 

 

Nadogradnja veština uz renomirane ličnosti iz sveta umetnosti

Studenti ALUM-a neretko imaju priliku da sarađuju sa vrsnim umetnicima i kroz rad sa njima stiču nova, dragocena znanja i veštine, a gostovanje Nele Antonović predstavlja još jedno vredno iskustvo za njih.

U zanimljivoj radionici vidno su uživali mladi studenti glume, ali i njihova gošća Nela, zbog čega će ovaj čas Scenskog pokreta biti nesumnjivo jedan od najupečatljivijih.

Pogledajte fotografije sa radionice u galeriji na sajtu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.