RASPISAN JE KONKURS ZA UMANJENJE ŠKOLARINE NA FAKULTETU SAVREMENIH UMETNOSTI

/ / Vesti / 30. 04. 2024.

Fakultet savremenih umetnosti doneo je odluku da raspiše konkurs za umanjenje školarine najboljim studentima za školsku 2023/24. godinu. Na konkurs mogu da se prijave studenti druge, treće i četvrte godine bilo kojeg smera, ako ispunjavaju određene uslove.

Rok za prijavljivanje je 24. maj 2024. godine, a prijave sa prikupljenom kompletnom dokumentacijom podnose se u prostorijama Studentske službe Fakulteta savremenih umetnosti.

Uslovi za konkurisanje

Da biste se prijavili na konkurs za umanjenje školarine, potrebno je da budete studenti sa aktivnim statusom i da ispunjavate sledeće uslove:

  1. upisana druga/treća, odnosno četvrta godina studija u redovnom roku bez pauziranja ili obnavljanja godine i bez prenesenog ispita;
  2. prosečna ocena tokom prethodne akademske godine najmanje 8,5;
  3. isplaćena sva dospela potraživanja prema fakultetu na dan podnošenja prijave.

Postupak konkurisanja

Svi koji žele da se prijave na konkurs za umanjenje školarine podnose prijavu sa potrebnom konkursnom dokumentacijom. Odluku o dodeli umanjenja školarine donosi Nastavno-umetničko-naučno veće na predlog departmana Fakulteta u roku od 30 dana od isteka roka za podnošenje prijava, pri čemu svaki departman dostavlja predloge za svoje studijske programe u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava.

Odluka Nastavno-umetničko-naučnog veća o dodeli umanjenja školarine je konačna i studenti nemaju pravo žalbe na odluku.

O detaljnim uputstvima za prijavljivanje na konkurs za umanjenje školarine za svaki departman, kao i o tome šta je sve potrebno od dokumentacije, koliko studenata će moći da dobije pravo na ovu uslugu i koji su glavni kriterijumi za dodeljivanje, pročitajte u OVOM DOKUMENTU.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa prijavljivanjem, detaljnije informacije možete dobiti slanjem mejla na: studentska.sluzba@fsu.edu.rs.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.