Rokenrol avantura u Klubu ALUM-a

/ / Vesti / 18. 04. 2017.

 
U nastavku ciklusa Gost ALUM-a, studenti ALUM-a imaće priliku da u četvrtak, 20. aprila, upoznaju književnika i profesora Mihajla Pantića i publicistu Petra Pecu Popovića. Tom prilikom biće održana promocija njihove zajedničke knjige „Biti rokenrol”, a publika će moći još da uživa u muzičkom programu koji izvode Mihajlo Pantić kao Profesor Salmo, Nenad Zlatanović i Milan Plećaš.

Upoznajte pisce koje inspiriše rokenrol

Tradicionalni domaćin, profesor Božidar Đurović, moderiraće razgovor sa autorima neobično kompovane zbirke tekstova „Biti rokenrol”, koja je doživela i svoje treće, dopunjeno izdanje: učesnikom i pokretačem mnogih rokenrol zbivanja, publicistom i urednikom Petrom Pecom Popovićem i višedecenijskim pratiocem fenomena rokenrola, piscem i profesorom Mihajlom Pantićem.

Publika će moći detaljnije da čuje o samom nastanku knjige, koja je naišla na izvanredan odjek kod svih privrženika najznačajnije muzičke forme druge polovine 20. veka, zatim o dogodovštinama koje se pominju u knjizi, kao i o stvaralaštvu samih autora, ostvarenih pisaca i publicista. Kao i do sada, studenti će moći direktno da pitaju goste sve što ih zanima i da čuju brojne korisne savete koje će moći da primene i u sopstvenoj karijeri.

Cenjeni umetnici u Klubu ALUM-a

Mihajlo Pantić je pripovedač, književni kritičar i univerzitetski profesor. Autor je desetak knjiga priča, dvadesetak knjiga eseja i ogleda, i isto toliko antologija i zbornika kratkih priča. Njegove priče prevedene su na više od 20 jezika i uvrštene su u domaće i svetske antologije. Osvojio je brojne nagrade i priznanja, među kojima su Brankova i Andrićeva nagrada, Kočićevo pero, nagrada lista „Borba” za knjigu godine i druge. Član je Srpskog književnog društva.

Petar Peca Popović je istaknuti novinar, rok kritičar, publicista i kolumnista. Sarađivao je, družio se i doživeo brojna iskustva sa najvećim zvezdama domaće i svetske pop i rok scene. Autor je i knjige „Rukopisi”, a u filmskoj industriji pokazao se kao scenarista i reditelj filma „Život kao zbir krugova”. Za svoje pisanje dobio je brojne nagrade, a poslednja koja mu je uručena je ona za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima Fondacije „Tanja Petrović”.

Doživite nezaboravno rokenrol iskustvo

Nakon razgovora sa autorima knjige „Biti rokenrol”, publika će moći da uživa u sjajnom muzičkom nastupu odličnog trojca koji čine Nenad Zlatanović, Milan Plećaš i Profesor Salmo, kao svojevrsnoj ilustraciji knjige.

Posetite Klub ALUM-a i uživajte u pravom rokenrol iskustvu. Upoznajte poznate književnike i zaljubljenike u rokenrol, i uživajte u pesmama koje će samo za vas izvesti iskusni muzički trio.

Vidimo se u četvrtak, 20. aprila, u 17h u Klubu ALUM-a!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.