Samostalna izložba Isidore Simić „Musculus Discerptio / Muscle Tearing” u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti

/ / FSU Galerija Sajt Novosti, Izložbe-nastupi, Vesti / 4. 03. 2024.

U prostorijama Galerije Fakulteta savremenih umetnosti otvara se izložba koja obećava jedinstveno umetničko iskustvo. „Musculus Discerptio / Muscle Tearing” je solo izložba umetnice Isidore Simić, koja svojim radovima preispituje ljudsko telo i emotivnu dubinu. Izložba će za posetioce biti dostupna od 6. do 18. marta, a svečano otvaranje je zakazano za 6. mart u 18 časova.

Tema izložbe: „Granice tela i uma”

MUSCULUS DISCERPTIO / MUSCLE TEARING nije samo izložba; to je intimna odiseja kroz ljudsku prirodu. Umetnica koristi svoje telo kao platno, istražujući granice bola, zadovoljstva i senzacija. Kroz niz performansa i slikarskih dela istražuje momente duhovne i fizičke krhkosti, tražeći tačke pucanja i snagu ljudske emocije.

O umetnici

Isidora Simić, rođena 1997. godine u Beogradu, izrasla je u Lazarevcu. Njeno obrazovanje u oblasti modnog dizajna na Beogradskoj politehnici kulminiralo je 2020. godine, a 2023. je diplomirala na Fakultetu savremenih umetnosti, na smeru za slikarstvo. Ona je tokom studija demonstrirala izuzetan talent i strast prema umetnosti, što je rezultiralo njenim saradničkim radom u nastavi i članstvom u ULUS-u mladih.

Proces stvaranja: Slikarstvo i performans

Za Isidoru Simić je proces stvaranja sirov i beskompromisan. Ona svojim telom tka emociju u platno, te slikarstvo i performativni pokret idu ruku pod ruku. Ova izložba pruža uvid u jedinstveni proces stvaranja umetnice, gde se kontrola i spontanost, snaga i krhkost susreću na platnu.

Simbolika boje i emocije

Poseban segment izložbe posvećen je ulozi boje u izražavanju emocija. Crvena boja, koju umetnica opisuje kao simbol energije, strasti i života, igra ključnu ulogu u njenim delima. Ručno pravljena, ova boja odražava trud, strast i vitalnost, postajući tako ne samo sredstvo izražavanja već i ključni element koji daje život svakom delu.

Poseta izložbi

Svim ljubiteljima umetnosti i onima koji žele da zavire u dubine ljudske prirode kroz umetničko izražavanje „Musculus Discerptio / Muscle Tearing” nudi jedinstvenu priliku. Detalji o izložbi i delima Isidore Simić dostupni su na zvaničnoj veb-stranici umetnice: isidorasimic.com, gde posetioci mogu saznati više o umetnici i njenom radu.

Ne propustite ovu izuzetnu izložbu koja se otvara 6. marta u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti. Dozvolite da vas radovi Isidore Simić inspirišu i provedu kroz emocionalno putovanje koje preispituje granice tela i uma.

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.