Samostalna izložba Isidore Simić

/ / Vesti / 15. 05. 2023.

Isidora Simić, studentkinja IV godine slikarstva na Fakultetu savremenih umetnosti i saradnica u nastavi, otvoriće svoju samostalnu izložbu u četvrtak, 18. 5. 2023. godine, u 18 časova, u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” u Beogradu.

C O R P O R I S  P R E S S U R A  /  B O D Y  P R E S S U R E

Krvni pritisak simbol je čovekove vitalnosti i unutrašnjeg žara. Isto tako predstavlja i meru njegove napetosti i stresa. Sam proces nanošenja boje na papir izveden je bez upotrebe četke, već je ona nanošena utiskivanjem delova tela kako bi se u čistu belu površinu utkala emocija u svoj svojoj celovitosti, bila ona snažna, jaka i destruktivna ili pak osetljiva i nežna. Ovakvim postupkom telo ostavlja svoj individualni trag, koji u sebi sadrži najintimnije emocije, osećaje bola, strasti, napetosti, dok nijanse crvene, karakteristične kao simbol za živost, energiju i vitalnost, kroz pokret dobijaju dimenziju koja aludira na životnu silu koja teče kroz čovekovo biće. Ovi radovi predstavljaju jedan intimni izraz dualnosti koji leži u srcu našeg postojanja – život i smrt, strast i bol, svetlost i tama. U njima se kriju snaga i ranjivost, istovremeno otkrivajući unutrašnje borbe koje nas oblikuju kao ljudska bića.

Isidora Simić

Pozivamo vas da dođete na svečano otvaranje samostalne izložbe i uživate u delima Isidore Simić, mlade umetnice i studentkinje FSU.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.