Saradnja FSU sa galerijama „Drina” i „Haos”

/ / Nagrade, Obaveštenja, Vesti / 1. 12. 2017.

Fakultet savremenih umetnosti ostvario je saradnju sa dve najznačajnije privatne galerije u Srbiji – galerijama „Drina” i „Haos”.

Ova partnerstva studentima FSU doneće brojne pogodnosti i koristi tokom studija, a prilika da rade sa dve najprofesionalnije galerije u zemlji biće najbolja priprema za život profesionalaca nakon završenog fakulteta.

740x340 (1)

Galerija „Drina” – centar savremene umetnosti u regionu

200pxGalerija „Drina”, iako osnovana pre nešto više od godinu dana, uspela je da se pozicionira kao lider u organizaciji i postavljanju novih standarda galerijske prakse. Ona svojim programom prati savremenu umetnost u regionu i cilj joj je da neguje i spaja najveće umetničke talente iz regiona sa međunarodnom umetničkom scenom.

Galerija „Haos” – prostor namenjen crtežu

200px haosGalerija „Haos” je specijalizovana za crtež i u svom portfoliju ima najznačajnija imena kako srpske, tako i svetske likovne scene. Trenutno realizuje dugogodišnju ideju stvaranja prvog evropskog muzeja crteža. Svesni da novi mediji iziskuju nove načine promišljanja i definisanja likovnog stvaralaštva, cilj galerije je da podstakne umetnike na nova tehnološka rešenja (kad je i o crtežu reč).

Kontakt sa kustosima i praćenje njihovog rada omogućiće studentima da razvijaju svoj talenat

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti moći će aktivno da se uključe u savremene galerijske delatnosti. Moći će direktno da stupe u kontakt sa kustosima ovih galerija, koji će pratiti njihov rad sve dok ne postanu konkurentni da izlažu u ovakvim prostorima.

Kustosi će ih stručno voditi kroz izložbe, tako da će sve vreme biti direktno obavešteni o savremenim dešavanjima na likovnoj sceni.

Partnerstvo ove dve galerije i Fakulteta savremenih umetnosti imaće mnogo benefita za same studente. Omogućiće im da steknu praktična znanja o načinu funkcionisanja, tehnikama prezentacije i strategijama koje bi trebalo da formiraju pre nego što stupe na profesionalnu likovnu scenu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.