ŠEST NAGRADA ZA STUDENTE GLUME U KLASI LJILJANE BLAGOJEVIĆ

/ / Vesti / 29. 06. 2023.

Velika nam je čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da je predstava studenata glume u klasi Ljiljane Blagojević nagrađena sa šest priznanja na Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta „Kestenburg” u Banjaluci.

Reč je o velikom priznanju za Fakultet savremenih umetnosti i njegove studente s obzirom na to da je ovaj rezultat do sada nezabeležen u istoriji pomenutog festivala. Od osvojenih šest nagrada, dve su kolektivne, a četiri pojedinačne. Jednu pojedinačnu nagradu dobila je redovna profesorka Ljiljana Blagojević, dok je nekadašnji docent Kalina Kovačević dobila čak tri pojedinačne nagrade.

 • Nagrada za kolektivnu igru dodeljena je studentima treće godine glume za predstavu „Bekstvo ka sebi”. Ovu nagradu je ansamblu predstave uručila glumica Nadežda Kostić.
 • Nagrada za najbolji pedagoški rad dodeljena je redovnoj profesorki Ljiljani Blagojević. Nagradu joj je uručio Nebojša Drinić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
 • Nagrada „Gran-pri” dodeljena je Fakultetu savremenih umetnosti za predstavu „Bekstvo ka sebi”, čije su autorke Ljiljana Blagojević i Kalina Kovačević. Odluka je doneta jednoglasno, a nagradu je dobitnicama uručila Elena Kostić, glumica i predsednica žirija.
 • Nagrada za total dizajn dodeljena je nekadašnjem docentu na FSU Kalini Kovačević za predstavu „Bekstvo ka sebi”. Nagradu je dobitnici uručio legendarni igrač RK „Borac” i bivši reprezentativac Srbije u rukometu Mladen Bojinović.
 • Nagrada za pedagoški rad dodeljena je nekadašnjem docentu na FSU Kalini Kovačević. Nagradu joj je uručila Milada Šukalo, savetnik gradonačelnika Banjaluke za društvene delatnosti.
 • Nagrada za koreografiju dodeljena je nekadašnjem docentu na FSU Kalini Kovačević za predstavu „Bekstvo ka sebi”. Nagradu joj je uručio Nikola Vukčević, odbornik u Skupštini Banjaluke. 

Peti međunarodni festival studentskih pozorišta „Kestenburg” završen je svečanom dodelom nagrada u Art bioskopu Kulturnog centra „Banski dvor” u Banjaluci. Festival je okupio glumce sa šest kontinenata, a takmičarski program sastojao se od dvanaest predstava studentskih pozorišta iz Srbije, Francuske, Italije, Bugarske, Šri Lanke, Nigerije, Australije, SAD, Perua i Irana, koje su prethodno izvođene u Banjaluci, Beogradu, Beču i San Francisku. 

Sastav stručnog žirija Zlatne selekcije ovogodišnjeg Međunarodnog festivala studentskih pozorišta „Kestenburg” činile su glumice Tamara Dragičević (predsednik žirija), te Ana Lečić i Nadežda Kostić (članovi). Osim nagrade „Zlatni kesten”, na svečanoj dodeli uručene su i nagrade „Srebrni kesten” i „Bronzani kesten”, kao nagrade direkcije festivala. 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.