Slobodan Beštić i Vida Ognjenović predvodiće klasu 2023/24. na osnovnim i master studijama glume

/ / Vesti / 23. 01. 2023.

Ako razmišljate o tome da studirate glumu, sada je pravo vreme da se prijavite za besplatne konsultacije sa profesorima koji će predvoditi klase naredne studijske godine.

Slobodan Beštić preuzeće novu klasu glumaca na osnovnim studijama, dok će Vida Ognjenović predvoditi glumce koji žele da usvršavaju svoje glumačko umeće na master studijama. Njihova imena i bogate karijere dovoljno govore o tome kako se radi na Fakultetu savremenih umetnosti.

Razvijajte svoj umetnički talenat, studirajte glumu na FSU

Talenat za glumu je redak i treba ga negovati i razvijati. To se najlakše radi uz budno oko iskusnih glumaca, majstora svog zanata, koji svoje znanje nesebično prenose na nove generacije. Klasu 2023/24. preuzeće naš poznati glumac Slobodan Beštić.

Slobodan Beštić završio je osnovne i master studije glume na Fakultetu dramskih umetnosti 1987. godine.

Na Akademiji umetnosti i Fakultetu dramskih umetnosti radio je kao asistent. Na Univerzitetu „Sinergija” radi kao docent od 2015. godine. Na Fakultetu savremenih umetnosti stekao je zvanje docenta 2017. godine.

Iza njega stoje brojne nagrade i priznanja, kao što su:

Nagrada „Raša Plaović”, (Narodno pozorište); Nagrada publike i Nagrada stručnog žirija na festivalu „Patosofiranje” za predstavu „Šarlota”; „Zlatna kolajna” za predstavu „Moje nagrade”, Festival monodrame i pantomime; Nagrada za najbolju mušku ulogu (Horvat), Festival klasike, Vršac; „Ardalion”; Nagrada za najbolju mušku ulogu (Hamlet), Jugoslovenski festival u Užicu; Nagrada „Gordana Kosanović”, evropska nagrada za glumca koju dodeljuje Roberto Ćuli (Theatar an der Ruhr); Debitantska nagrada na filmskom festivalu u Nišu za film „Kuća pored pruge”; Nagrada za najboljeg mladog glumca za ulogu Morica u filmu „Buđenje proleća”, MESS, Sarajevo.

Zakažite svoj termin konsutacija, upoznajte se sa svojim budućim mentorima i o tome kako izgleda prijemni ispit glume na FSU.

Usavršavajte svoje glumačko umeće na master studijama glume na FSU i učite od Vide Ognjenović

Ako želite da nastavite svoje umetničko školovanje, onda su master studije glume na FSU najbolji izbor za vas. Klasu na master studijama naredne školske godine vodiće naša proslavljena pozorišna rediteljka Vida Ognjenović. Prijavite se i zakažite besplatne konsultacije sa profesorkom koja će vas uputiti u to šta je potrebno za prijemni ispit.

Književnica, rediteljka i diplomata Vida Ognjenović diplomirala je na Katedri za opštu književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, kao i na Odseku za režiju Akademije za pozorište, film, radio i televiziju. Postdiplomske studije započela je u Parizu na „Sorboni”, a magistarski rad iz teorije i prakse odbranila je na Univerzitetu u Minesoti.

Tokom svoje karijere Vida Ognjenović bila je angažovana kao asistent na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a kao profesor predavala je i na univerzitetima u Los Anđelesu i Čikagu, dok je kao gostujući predavač obišla sve veće univerzitete u SAD. Režirala je oko stotinu pozorišnih predstava, kao i veliki broj televizijskih i radio drama po sopstvenim tekstovima, koje su doživele izuzetan uspeh.

Sada je pravo vreme da donesete odluku koja može da vam promeni život. Iskoristite priliku i ugrabite svoje mesto u novoj generaciji dok još nije kasno.

PRIJAVITE SE ZA PRIJEMNI ISPIT IZ GLUME »
Postanite deo glumačke klase 2023/24.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.