Studenati ALUM-a u Baru, Petrovcu i Budvi

/ / Vesti / 17. 08. 2016.

Studenati ALUM-a u Baru, Petrovcu i Budvi

 

Na 29. festivalu „Barski ljetopis”, koji svake godine okuplja umetnike iz regiona na jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji, 16. avgusta nastupili su i studenti druge godine glume Akademije lepih umetnosti i multimedija sa predstavom „Simpatija i antipatija (Ženidba i udadba itd…)” u režiji profesorke Vide Ognjenović.

Ovo je prva u nizu izvedbi predstava studenata ALUM-a, koje su zakazane u okviru festivala primorskih gradova Crne Gore, na kojima će gostovati i drugi studenti naše akademije.

Odlične reakcije publike u Baru

Studenti druge godine glume ALUM-a osvojili su još jednu scenu, ovog puta na otvorenom, gde su u mediteranskom ambijentu odigrali svoju predstavu koja svugde nailazi na odlične reakcije publike.

Učešće na festivalu „Barski ljetopis”, koji ima veliku tradiciju, za studente je predstavljalo čast, a njihova imena sada su postala poznata publici u Baru, kao i mnogim turistima koji su se tu našli i oduševili odličnom izvedbom naših studenata.

 
Studenati ALUM-a u Baru, Petrovcu i Budvi

 

Studenti ALUM-a na festivalu „Večeri mladih umjetnika i stvaralaca 2016” u Petrovcu

Sledeći nastup naših studenata sa ovom predstavom biće u sredu, 17. avgusta, u 21h, u okviru festivala „Večeri mladih umjetnika i stvaralaca 2016”, u bioskopskoj sali Spomen doma „Crvena komuna” u Petrovcu.

U okviru istog festivala, u nedelju, 21. avgusta, u 21h, u foajeu bioskopske sale Spomen doma „Crvena komuna” u Petrovcu, izložbu fotografija studentkinje ALUM-a Andree Petrović će svečano otvoriti mr Milijana Istijanović, akademska slikarka.

Na ovom festivalu nastupiće i Jovana Todorović, studentkinja glume na ALUM-u, koja će održati veče poezije i besedništva uz muzičku pratnju na gitari Dijane Todorović, studentkinje produkcije. Njihov nastup zakazan je za 23. avgust, u 21h, u bioskopskoj sali Spomen doma „Crvena komuna”.

„Simpatija i antipatija” na festivalu „Grad teatar” u Budvi

Treće izvođenje predstave „Simpatija i antipatija (Ženidba i udadba itd…)” ove nedelje biće održano u Budvi, u petak, 19. avgusta, u okviru festivala „Grad teatar”.

Ovaj festival karakterističan je po tome što se programi odvijaju na Citadeli, staroj austrijskoj tvrđavi, koja je postala simbol pozornice, scene nad morem. Ovo će biti još jedno nezaboravno iskustvo za studente ALUM-a.

Želimo im mnogo uspeha i glasnih aplauza!

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.