Studenti Akademije lepih umetnosti zaigrali na daskama Sterijinog pozorja

/ / Vesti / 3. 01. 2016.

sterijino_pozorje
Studenti druge godine Akademije lepih umetnosti, sa klase profesorke Vide Ognjenović i asistenta Ivana Bosiljčića, nastupili su na Sterijinom pozorju i pobrali mnoge pohvale kritike i publike. Studenti su igrali predstavu „Simpatija i antipatija (Ženidba i udadba itd…)” koja predstavlja delove iz komada Laža i paralaža, Ženidba i udadba, Simpatija i antipatija, Kir Janja i Pokondirena tikva.

Tokom svakog odlomka su imali priliku da svoje umeće pokažu smenjujući se kroz likove negativaca, pozitivaca, a za promenu – žene su igrale i muške likove.

Studenti su pokazali svoje znanje iz glume, muzike, ali i scenografije. Vešta gluma i prepoznatljiv akcenat vratili su publiku u davna vremena Sterijinih komada.
sterijino_pozorje width=

Studenti i publika u Sterijinom vremeplovu

Student Milan Uzelac istakao se svojim umećem promene akcenta, dočaravši nam vojvođanske letnje večeri. Jovana Todorović je publiku upoznala sa Sterijinim ženama, dok su Ida Veljković i Aleksa Radojlović zajedno zaigrali u jednom od najpoznatijih Sterijinih komada, Ženidbi i udadbi.

Izazovni preobražaj likova odigrale su Jovana Stević i Anamarija Serda, prelazom iz ženskih u muške uloge. Mlada studentkinja Dramskih umetnosti – Glume Olivera Guconić je simpatije publike dobila igrajući Agnicu u Simpatiji i antipatiji.

Neverovatan prelaz između ličnosti i njihovih karaktera dočarala nam je Emilija Nestorović u ulogama Jelice i služavke Tode. U ulozi poznatog Mite iz Laže i paralaže, mladi Dušan Momčilović je naterao publiku da zaboravi na svakodnevne probleme.

Zapamtite ova imena

Ono što je publiku oduševilo i ostavilo bez reči je potpuno nepostojanje programa, koje su mladi glumci zamenili izlaženjem iz lika kojeg igraju, kako bi najavili pre svakog odlomka šta se sledeće igra i ko učestvuje.

Još jedan nastup naših studenata dokazao je da su inovativnost, naporan rad i ljubav prema drami dobitna kombinacija. Kao što su mnogi spomenuli – zapamtite ova imena.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.