Studenti ALUM-a na festivalu „Kulturno leto”

/ / Vesti / 13. 07. 2016.

Kulturno leto

Studenti druge godine Dramskih umetnosti – Glume ALUM-a, u klasi profesorke Vide Ognjenović i asistenta Ivana Bosiljčića, odigrali su predstavu „Simpatija i antipatija (Ženidba i udadba itd…)” pred novosadskom publikom. Predstava je odigrana 8. jula u okviru festivala „Kulturno leto” u Novom Sadu, u specifičnom ambijentu broda kafića Zeppelin na obali Dunava.

Publika oduševljena a glumci zadovoljni

„Bio je izazov igrati Steriju u Vojvodini, pred Vojvođanima, jer ga oni najbolje razumeju i doživljavaju kao svog”, izjavila je nakon predstave Jovana Todorović, studentkinja glume.

Publika je odreagovala snažnim aplauzom koji je trajao dugo i pozvao glumce da se vrate i poklone još nekoliko puta. Nakon predstave, studenti su sabrali utiske sa asistentom Ivanom Bosiljčićem i razgovarali o tome šta su sve naučili iz ovog izvođenja.

„Svako sledeće igranje je mnogo lakše od prethodnog i veoma je inspirativno jer stalno nadograđuješ ulogu i poigravaš se sa njom”, rekao je Milan Uzelac, student glume.

 
Kulturno leto

Studenti ALUM-a nastavljaju da osvajaju publiku

Ispitna predstava „Simpatija i antipatija (Ženidba i udadba itd…)”, koju su studenti već nekoliko puta odigrali i oduševili publiku, nastavlja da putuje i da osvaja nove festivale.

Podsećamo vas da je naredno izvođenje ove predstave zakazano za 13. jul na festivalu u Čortanovcima pod nazivom „Novi Tvrđava teatar”, gde će biti odigrana i diplomska predstava „Biti il ne biti”.

Mladim glumcima želimo mnogo aplauza i na narednim gostovanjima.

Više fotografija pogledajte u galeriji.

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.