Studenti ALUM-a zablistali na festivalima

/ / Vesti / 23. 08. 2016.

Studenti ALUM-a zablistali na festivalima

Studenti ALUM-a su proteklih dana učestvovali u bogatom kulturnom programu gradova u crnogorskom primorju.

Studenti druge godine glume u klasi profesorke Vide Ognjenović i asistenta Ivana Bosiljčića su u okviru festivala „Grad teatar” u Budvi, 19. 8, odigrali predstavu „Simpatija i antipatija (Ženidba i udadba itd…)”, a na festivalu „Večeri mladih umjetnika i stvaralaca 2016” u Petrovcu, pored ove predstave, koja je odigrana 17. 8, predstavljen je rad studentkinje Andree Petrović u vidu njene prve samostalne fotografske izložbe.

U finalu ove male primorske turneje, studentkinje Jovana Todorović (gluma) i Dijana Todorović (produkcija) nastupile su 23.8. u okviru večeri poezije i besedništva u bioskopskoj sali Spomen doma „Crvena komuna”.

Uspešan nastup na festivalu „Grad Teatar” u Budvi stvara nove prilike za studente ALUM-a

Predstava „Simpatija i antipatija (Ženidba i udadba itd…)” izazvala je odlične reakcije publike u Budvi, u kojoj su se pored mnogobrojnih studenata i meštana našli i organizatori festivala „Grad Teatar”, čelnici opštine Budva i reditelj Boris Liješević, a podršku studentima pružili su profesori Božidar Đurović i Biljana Đurović.

Zadovoljni organizatori festivala prepoznali su kvalitet programa studenata ALUM-a i nagradili ih čestitkama. Usledio je poziv za saradnju i naredne godine. Na taj način, studenti druge godine glume obezbedili su nastup u Budvi sledećeg leta za svoju klasu, ali i za druge kolege sa ALUM-a.

Trijumf u Petrovcu zahvaljujući studentkinji ALUM-a Jovani Todorović

Studenti ALUM-a ne samo da učestvuju na umetničkim festivalima, već ih i organizuju. Jovana Todorović, pored toga što studira glumu u klasi profesorke Vide Ognjenović, bavi se i menadžmentom u kulturi, organizacijom i koordinacijom umetničkih projakata i selekcijom programa.

Zahvaljujući njenoj ideji, stvoren je festival „Večeri mladih umjetnika i stvaralaca”, koji se već drugu godinu zaredom odžava u Petrovcu. Ove godine na festivalu nastupili su studenti ALUM-a i na taj način pokazali svoje umeće i oduševili publiku u Petrovcu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.