Studenti FSU-a na Pozorju mladih

/ / Nagrade, Obaveštenja / 5. 06. 2017.

Studenti ALUM-a predstavili su se na Pozorju mladih, studentskom programu u okviru najvažnijeg pozorišnog festivala kod nas – Sterijinog pozorja. Oni su u utorak, 30. maja, na sceni izveli predstavu „Morska so” Emila Boneva i svojim glumačkim umećem pobrali brojne simpatije publike.

Morskaso

Važan nastup mladih glumaca sa ALUM-a

7307102174930307400-account_id=4Na 62. Sterijinom pozorju, prateća manifestacija Pozorje mladih okupila je brojne studente umetničkih fakulteta, a među njima su bili i studenti II godine glume na ALUM-u u klasi profesora Branislava Lečića i asistenta Igora Đorđevića.

U predstavi „Morska so” bugarskog pisca Boneva glumačke veštine pokazali su: Hana Japundžić, Ivana Antić, Vanja Mijatov, Vladan Vuksanović i Danilo Petrović. Sjajna izvedba petorke sa ALUM-a osvojila je publiku, koja je mlade glumce pozdravila glasnim ovacijama.

Prilika za afirmaciju umetnika

Pozorje mladih je prateći program Sterijinog pozorja, ustanovljen 1973. godine, 17 godina nakon pokretanja pozorišnog festivala. Manifestacija pruža priliku mladim glumcima, rediteljima i dramaturzima da pokažu svoja umeća široj publici i steknu prve utiske o karijeri koja im predstoji.

Osim još jedne prilike za javni nastup, studenti ALUM-a mogli su da steknu i nova poznanstva, razmene utiske i dosadašnja iskustva sa svojim vršnjacima i kolegama sa drugih akademija. Iako su nastupali u okviru studentskog programa, mladi glumci pokazali su da idu rame uz rame sa iskusnim, starijim kolegama.

Sve fotografije pogledajte u galeriji.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.