Studenti dizajna enterijera sa FSU ugostili čuvenu dizajnerku Anitu Herodek na online predavanju

/ / Vesti / 29. 05. 2020.

Online učenje je idealno za prenos i razmenu iskustava širom sveta! Studenti FSU i njihova profesorka Nina Stojanović organizovali su online radionicu i na nju pozvali čuvenu srpsku dizajnerku enterijera koja trenutno boravi u Parizu – Anitu Herodek.

Teme online radionice bili su dizajn enterijera, arhitektonska vizuelizacija i studentski portfoliji. Anita Herodek je priznata umetnica i svojim iskustvom uspela je mnogo da pomogne studentima dizajna enterijera sa FSU.

„Na predavanju su studenti mogli da se upoznaju sa izborom programa za vizuelizaciju (modelovanje i rendering) koje koriste najsavremeniji studiji u svetu, da vide uspešne premijere projekata, čuju nešto o načinu rada sa klijentima i u dizajnerskom timu. Zatim smo razgovarali o izradi studentskog portfolija. Dotakli smo se njenih iskustva sa studija u Veneciji i na kraju je našim studentima odgovarala na pitanja kako da prevaziđu konkretne probleme na koje nailaze u primeni digitalnih alata za vizuelizaciju projekata enterijera”, objasnila je profesorka Nina Stojanović.

Anita Herodek – arhitekta sa dobrom reputacijom

Anita Herodek završila je Zrenjaninsku gimnaziju, a osnovne i master studije na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta za dizajn i arhitekturu u Veneciji i Postgraduate Master kurs iz digitalne arhitekture (modeling, rendering, post production, video animation, scan&print, VR/AR, electronic prototyping) na istom fakultetu.

Učestvovala je na više radionica sa istaknutim arhitektama: Felipe Gonzàlez-Pacheco, José María Sánchez García + Mauro Marzo, Manuel Aires Mateus and Sebastian Irarrazaval.
Iskustvo: H&A associati Venezia, Italia, Beraldo&Marras Architetti Associati Venezia, Italia, Trenutno radi u pariskom studiju za arhitektonsku vizuelizaciju JEUDI.WANG.

Kako je pitanja bilo mnogo, a vreme za razgovor ograničeno, na kraju je dogovoreno da se ova radionica nastavi i održi minimum još jedanput.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.