Studenti FSU deo ovogodišnjeg Vitez festa

/ / Vesti / 5. 04. 2018.

Fakultet savremenih umetnosti pružio je podršku ovogodišnjem Vitez festu, koji je održan 31. marta i 1. aprila 2018. godine na Kalemegdanu.

Studenti glume i slikarstva učestvovali su u programu ovog dvodnevnog spektakla, koji predstavlja multimedijalni festival viteške kulture, a održava se pod pokroviteljstvom Nj.K.V. knjeginje Linde Karađorđević, sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Irineja.

Scenske borbe i mačevanje u izvedbi glumaca sa FSU

Studenti master studija glume FSU izveli su igrokaz „Tri musketara” prema motivima romana Aleksandra Dime. Adaptaciju je uradio profesor Aleksandar Petković, a cilj je bio da se prikažu osnovni elementi scenskih borbi i mačevanja, koji su inkorporirani u jednu dramsku situaciju.

Zavidan nivo sposobnosti i veštine u ovoj oblasti demonstrirali su studenti master studija glume FSU Aleksandar Petrović (u ulozi Dartanjana), Nikola Todorović (u ulozi Atosa) i Nikola Ugrinović (u ulozi Portosa). U ulozi Konstance našla se studentkinja druge godine glume Jovana Tomičić, koja je svojom virtuoznošću na violini dala poseban ton ovom performansu.

 

Studenti slikarstva učestvovali u umetničkom programu

Studenti prve godine slikarstva Matija Kanjerić i Teodora Simić bili su učesnici umetničkog programa koji se odigravao 31. marta i 1. aprila, takođe na Kalemegdanu, kod Despotove kule. Pokazali su svoj zavidan talenat i oduševili posetioce Vitez festa.

Vitez fest, koji se ove godine održao pod sloganom: „Klinci i klinceze, postanite prinčevi i princeze!“, bio je prava moderna bajka na Beogradskoj tvrđavi. Povezao je bajkovito vreme vitezova i moderno doba, Beogradsku tvrđavu despota Stefana i Kamelot kralja Artura, viteške turnire i kompjuterske igrice, srednjovekovne haljine i visoku modu, teatar i multimedijalne instalacije, dvorsku muziku i tehno, kovani mač i hologram, Srbiju i svet.

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti dali su veliki doprinos i svojim talentom dočarali, pre svega, deci bajkovit i maštovit svet vitezova.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.