Studenti FSU na Japansko-srpskom festivalu filma

/ / Vesti / 13. 12. 2018.

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti učestvovali su na nedavno završenom Japansko-srpskom festivalu filma (JSFF), koji je održan u Jugoslovenskoj kinoteci.

Ovaj trodnevni festival, posvećen temi „Vizija”, bio je do sada najambiciozniji kada je reč o sadržaju. O tome svedoči i podatak da su mnogobrojni posetioci imali priliku da vide rekordni broj kratkometražnih filmova iz Srbije i Japana, ali i konstruktivan i upečatljiv prateći kulturno-umetnički program.

U sklopu prvog festivalskog dana koji je bio posvećen viziji stvaralaštva studentkinje FSU sa odseka Likovne umetnosti Nevena Nešović i Dunja Pejčinović održale su interesantnu radionicu, tokom koje su prisutnima predstavile virtuelnu realnost kroz VR naočare. Okupljeni u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke imali su priliku da isprobaju ove uređaje i za trenutak zakorače u budućnost.

Osim ove radionice, peti po redu Japansko-srpski festival filma obeležili su i multimedijalne izložbe, tribine, analize, žanrovski neograničen, takmičarski i revijalni filmski program domaćih i japanskih kratkometražnih ostvarenja, ali i drugi kreativan i inspirativan sadržaj.