studenti FSU snimanje ruskog spota

Internacionalna saradnja: Studenti FSU u projektu ruske produkcijske kuće

/ / Vesti / 24. 07. 2018.

Studenti FSU ostvarili su internacionalnu saradnju sa produkcijskom kućom Bakehouse iz Rusije. Naše studentkinje Ana Antonić i Jelena Bradarić sa saradnicom u nastavi Tijanom Popović učestvovale su u realizaciji kratkog igranog spota za mladog ruskog muzičara Monoplaya.

snimanje spota studenti FSU produkcija rusi monoplay

Zadatak studentkinja produkcije bio je odabir lokacija, organizovanje kastinga i izbor glumaca, pribavljanje dozvola, logistika i organizacija samog snimanja na setu. U spotu su učestvovali i brucoši glume sa našeg fakulteta Luka Ćulum i Kristijan Marković, kao i student produkcije Mateja Petrović, koji se ovom prilikom takođe našao ispred kamera.

Studenti FSU iskoristili pruženu šansu

Ovo je bila sjajna prilika za studente FSU da u praksi primene naučeno i steknu neophodno iskustvo u radu sa stranim ekipama, posebno sa velikom i svetski poznatom produkcijskom kućom kao što je ova. Kako su sve izazove uspešno rešili, ne sumnjamo da će se odlično pokazati i u narednim projektima koji su pred njima.

Monoplay je mlada ruska muzička zvezda od koje se mnogo očekuje, naročito nakon snimanja efektnog spota u Srbiji.

Ugledna produkcijska kuća sa svetskim klijentima

Produkcijska kuća Bakehouse ima renomirane klijente u Rusiji kao što su: Microsoft, Google, Kaspersky, Huawei, O’neill i mnogi drugi. Kompanija posebno ističe svoj način rada koji podrazumeva kreiranje videa za klijente u bilo kom delu sveta. Oni pokrivaju kompletni kreativni i produkcioni proces, od scenarija, režije i vođenja ekipe do postprodukcije. Na ovaj način klijenti dobijaju šta su tražili po principu „ključ u ruke”.

Iz ovih razloga prilika koju su dobili studenti FSU da steknu nova iskustva, ali i važne kontakte koji će im biti od značaja u daljoj karijeri, veoma je važna. Sigurni smo da je ovo samo jedan od mnogobrojnih uspešnih projekata koje će naši studenti uspešno završavati.