Studenti glume FSU zablistali na Svetskom danu pantomime u Beogradu

/ / Vesti / 29. 03. 2018.

Marko Nikolić i Stefan Stanojević, studenti druge godine glume na Fakultetu savremenih umetnosti, zablistali su na Svetskom danu pantomime FIST WORLDWIDE MEME, koji je održan u Beogradu od 21. do 23. marta!

 

Njih dvojica su izveli etidu pod nazivom „Ex roommates”, u trajanju od 20 minuta, koju su vredno spremali pod budnim okom profesorke scenskog pokreta na FSU Marine Bukvički.

Izvedba pobrala aplauze publike u SKC-u

Marko i Stefan nastupili su u revijalnom delu, jer su nastupali u duetu, dok je za takmičarski deo programa bilo potrebno spremiti solo tačku. Njihova izvedba pobrala je salvu aplauza i pohvala publike u Studentskom kulturnom centru, a profesorka Bukvički istakla je da je bila jako ponosna na svoje studente.

Svoju etidu izveli su 22. 3. na FIST-u pored ostalih studenata iz Evrope koji su predstavljali svoju zemlju. FIST WORLDWIDE MEME je inače najpoznatiji internacionalni festival studenta.

Beograd je tri dana bio prestonica svetske pantomime

Ovo je prvi put da se Svetska konferencija pantomime organizuje ne samo kod nas već i u svetu i Beograd je tih dana bio domaćin najvažnijim imenima svetske pantomime, među kojima su Ela Jaroševič, francuskinja poljskog porekla, Karlos Martinez iz Barselone, Andres Valdes, naturalizovani Slovenac poreklom sa Kube, Joram Boker sa Univerziteta Tel Aviv i Stanislav Brosovski, osnivač Katedre za pantomimu na Stokholmskoj akademiji dramskih umetnosti i mnogi drugi.

Domaćini konferencije su osnivači Svetske organizacije pantomimičara: Ofer Blum, koji je ujedno i potpredsednik, i predsednik Marko Stojanović. Oni su ujedno i inicijatori Svetskog dana pantomime, koji se obeležava u preko 40 zemalja na 4 kontineta, a na konferenciji su bili predstavnici iz Švedske, Francuske, SAD, Japana, Brazila, Gruzije, Ukrajine, Bugarske, Jermenije, Bangladeša, Šri Lanke, Izraela i Srbije.

Pogledajte kako je bilo na Svetskom danu pantomime:


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.