Studenti glume sa FSU deo kratkog filma „Osveta”

/ / Vesti / 8. 03. 2021.

Snežana Erić i Nebojša Pribićević, studenti prve godine glume u klasi Slobodana Beštića, već na početku studiranja dobili su priliku da se oprobaju pred kamerama.

Oni su glumili u kratkom filmu „Osveta”, koji je režirao njihov kolega sa Akademije umetnosti Dejan Stojanović.

Film govori o majci koja uzima pravdu u svoje ruke

Iako su tek završili prvi semestar glume, Snežana Erić i Nebojša Pribićević su se ponašali profesionalno na snimanju i, po rečima reditelja, ispunili sva očekivanja.

– Divno je to što nam se podudaraju zadaci iako ne studiramo na istom fakultetu. Mi smo u prvom semestru radili odnose bez dijaloga, a to je bio glavni zadatak ovog filma. Eto, ovde se najbolje vidi kako smo savladali gradivo prvog semestra glume, mislim da nismo bili loši” – dodala je Snežana Erić.

Film „Osveta” je kratak film koji govori o majci koja je rešila da uzme pravdu u svoje ruke i presudi momku koji joj je ubio ćerku. Kako se bori sa emocijama i koliko daleko je spremna da ode da bi umanjila svoju tugu, pogledajte OVDE. Ovo ostvarenje dobilo je brojne pohvale.

I kroz ovaj film nastavljena je saradnja između Fakulteta savremenih umetnosti i Akademije umetnosti, kao i između samih studenata. Veoma je bitno da studenti imaju nastupe tokom celih studija i na taj način stiču iskustvo za iskušenja koja ih čekaju na sceni.

Čestitamo Snežani i Nebojši na važnim ulogama!

Pogledajte fotografije sa snimanja filma: