Studenti glume sa FSU ponovo na sceni Narodnog pozorišta

/ / Vesti / 26. 04. 2021.

Studenti glume sa Fakulteta savremenih umetnosti nastavljaju sjajnu tradiciju nastupa na najvećim pozorišnim scenama. Ovog puta studenti prve godine master studija u klasi profesorke Vide Ognjenović predstavili su se publici na sceni Narodnog pozorišta.

Oni su u petak, 9. aprila odigrali predstavu „Psihoterapija” na Sceni „Raša Plaović”.

Skup dela pod nazivom „Psihoterapija”

Studenti prve godine master studija glume izveli su delove knjiga poznatih autora. Publici su se predstavili: Vanja Radivojević, Bojana Ilić, Goran Ivanović, Magda El-Asrag, Strahinja Padežanin, Nađa Ristić, Jovan Nešković, Nataša Stanišić, Lazar Tešić, Ivona Mitić, Đorđe Jovičić, Iva Pavleković, Tamara Stanisavljev i Tara Milutinović.

Publika je uz poštovanje svih mera zbog pandemije virusa Covid-19, imala priliku da vidi isečke iz dela Dostojevskog, Orijane Falači, Dragoslava Mihailovića, Vide Ognjenović, Miodraga Majića i još dosta toga što su spremili mladi i talentovani glumci iz klase 2020. master studija.

Na ovaj način nastavlja se praksa da studenti sa Fakulteta savremenih umetnosti beleže nastupe i počinju da grade karijeru još za vreme studija i na taj način stiču preko potrebno iskustvo.

Pogledajte kako je bilo na sceni, ali i iza kulise, ali i šta o njihovoj glumi misli profesorka Vida Ognjenović.