Studenti glume sa FSU snimali novogodišnji program u saradnji sa Muzejom grada Beograda

/ / Vesti / 13. 01. 2021.

Studenti glume sa FSU imali su mnogo obaveza pred kraj prošle godine. Jedan od projekata na koji su ponosni, a koji su uradili zajedno sa svojim profesorima i u saradnji sa Muzejom grada Beograda jeste snimanje novogodišnjeg programa.

Reč je o projektu organizacije „Kulturni element” i programu koji je kreiran u saradnji sa Muzejom grada Beograda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Recitacije, performansi, srpske narodne bajke kao deo novogodišnjeg programa

„Portret Andrić”, deo tradicionalnog projekta posvećenog našem nobelovcu, u Muzeju Ive Anrića snimao je glumac Ilija Blagojević, kroz čitanje Andrićevih propovetki. „Lazarice”, „Ženidba Kraljevića Marka” i „Pirotska bajka” su ciklus od tri performansa inspirisana bogatom nacionalnom tradicijom i stalnom muzejskom postavkom. U projektu su učestvovali studenti Teodora Gačić, Teodora Bićanin, Marija Marković, Sara Bojić, Bojana Štrbac, Nina Zečević, Milena Golijaš i Dragana Stojanović, dok je student Željko Krstić na pirotskom dijalektu govorio srpske tradicionalne bajke.

Projekat „Muzički svodovi Srbije” je deo koncertne sezone „Muzički svodovi Beograda”, koja se već 6. godinu zaredom održava u Muzeju grada Beograda, a režiju i koncept potpisuje naš profesor i rukovodilac dramskog departmana prof. Tadija Miletić. Naše studente i projekte koje su radili možete videti na YouTube kanalu organizacije „Kulturni element”.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.