Studenti glume sa FSU u klasi Ljiljane Blagojević briljirali na filmskoj, pozorišnoj i TV sceni

/ / Vesti / 19. 05. 2021.

Da Fakultet savremenih umetnosti snažno povezuje teoriju i praksu i da studenti stiču neprocenjivo iskustvo od prvog dana studija potvrđuje i primer studentske klase glumaca, koju predvodi mentorka Ljiljana Blagojević.

Pod njenim budnim okom studenti su u toku ove školske godine bili angažovani na mnogim projektima filmske, televizijske i pozorišne produkcije. Nekoliko njih je radilo na najznačajnijim projektima domaće produkcije i imalo priliku da znanja stečena na FSU polako primeni u profesionalnim vodama.

Stefan Fišer i Ljubica Ikić ostvarili zapažene uloge na filmu i seriji

Student Stefan Fišer je ostvario uloge u studentskim filmovima „Bićemo bogati” i „Dobra ponuda”, rediteljke Ane Banduke, koji su snimani u novembru 2020. godine kao ispitne vežbe. Takođe, Stefan je odigrao i epizodnu ulogu u seriji „Deca zla”, koja je snimana u aprilu ove godine u izdanju produkcijske kuće „Firefly”, u režiji Ivana Stefanovića, a koja će na jesen biti prikazana na Radio-televiziji Srbije.

Studentkinja Ljubica Ikić ostvarila je uloge u nekoliko studentskih filmova koje je snimala za studente produkcije i režije Fakulteta dramskih umetnosti i Akademije umetnosti u Beogradu.
Ljubica je igrala u filmu studenata produkcije „Vreme”, u režiji Ljudmile Korabove, snimanom u aprilu ove godine, kao i u filmu „Partija karata”, koji je kao studentska vežba Ive Mašić sa Akademije umetnosti u Beogradu sniman u februaru ove godine.

Željana Nedeljković, Nikola Dragašević i Anđela Trišić započeli glumačku karijeru u pozorištu, na televiziji i kratkometražnom filmu

Željana Nedeljković ostvarila je ulogu u studentskom filmu „Vreme je isteklo”, u režiji Ljudmile Korabove sa Fakulteta dramskih umetnosti, koji je sniman u martu 2021. godine.

Nikola Dragašević igrao je u nekoliko predstava nezavisne pozorišne produkcije Teatra „Ulica” kao što su „Noćni prevoz i stanica” i „Rogovi u vreći”, u režiji Marka Jovičića, diplomiranog studenta pozorišne režije na Fakultetu dramskih umetnosti. Predstava „Noćni prevoz i stanica” igrala se u oktobru i novembru 2020. godine, dok su „Rogovi u vreći” imali premijeru u martu i reprizna izvođenja u aprilu i maju 2021. godine. Nikola je sredinom februara odigrao i epizodnu ulogu u drugoj sezoni domaće serije „Švindleri”, u produkciji „Atos filma”, koja će se na jesen emitovati na RTS-u i „SuperstarTV-u”.

Anđela Trišić bila je deo BURA, beogradske umetničke radionice koja je sredinom oktobra održana na Fakultetu savremenih umetnosti. Kao rezultat rada napravljen je kratkometražni film „Rampa ne postoji”, grupe autora (Milica Jasikovac, Pavle Korać, Kristijan Jeremić), u kom je Anđela ostvarila glavnu ulogu.

Na ovaj način studenti se pripremaju za ono što ih čeka u profesionalnom životu, čine svoj portfolio bogatijim i stiču preko potrebno iskustvo koje će im biti značajno po završetku fakulteta.

Želimo ovim mladim i talentovanim glumcima mnogo dobrih uloga u nastavku glumačke karijere.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.