Studenti i profesori na Festivalu praizvedbi u Aleksincu

/ / Nagrade, Obaveštenja, Vesti / 4. 12. 2017.

Studenti i profesori Fakulteta savremenih umetnosti imali su zapaženu ulogu na Festivalu paizvedbi, koji se održao od 23. do 28. novembra u Aleksincu.

Posle sjajnog i originalnog nastupa, FSU je dobio zahvalnicu organizatora i poziv za učešće i naredne godine.

740x340 (2)

Panel-diskusija o kulturi prve večeri Festivala

U Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu 23. novembra otvorena je izložba slika studenata sa Departmana likovnih umetnosti u sklopu pratećeg programa Festivala.

Iste večeri posetioci su imali priliku da prisustvuju panel-diskusiji u kojoj su učestvovali: prodekan za nastavu na FSU Đorđe Mandrapa, profesorka Ružica Bajić, profesor Božidar Đurović i profesorka Vida Ognjenović.

Nagrada Vidi Ognjenović za doprinos srpskoj drami

Na završnoj večeri Festivala, 28. novembra, studenti master studija glume odigrali su predstavu „Viza”, u režiji profesorke Vide Ognjenović, u čast svima onima koji su dobili nagrade.

Sjajna profesorka Ognjenović dobila je veliko priznanje u Aleksincu. Ona je dobila specijalnu nagradu žirija za ogroman doprinos srpskoj drami.

Predstava „Viza” gostovala i u Novom Sadu

740x340 (3)

Samo dva dana posle izvođenja u Aleksincu, studenti master studija glume nastupili su sa predstavom „Viza” i u Novom Sadu, u Novosadskom pozorištu. Prepuna sala dočekala je mlade glumce koji su za svoj talenat i odličnu interpretaciju nagrađeni velikim aplauzom, što ih je učinilo veoma ponosnim.