Studenti recitovali misli Vladike Nikolaja na TV „Hram”

/ / Vesti / 29. 12. 2017.

Studenti svih klasa glume na Fakultetu savremenih umetnosti još jednom su pokazali svoj talenat. Oni su pred kamerama Televizije „Hram” kazivali misli Svetog Vladike Nikolaja Velimirovića.

Pod dirigentskom palicom profesorke scenskog govora Biljane Đurović, odgovorili su na složen i zahtevan zadatak, koji je ujedno i izazov – da svojim umećem predstave širokoj publici izvode iz knjige „O Bogu i ljudima” Vladike Nikolaja, koja je svojevrsni priručnik za svakodnevni život.

Emisija snimana na tri lokacije

Emisija je snimana na tri lokacije: u Kripti Hrama Svetog Save, Narodnoj biblioteci i studiju TV „Hram”, a gledaoci u Srbiji, ali i inostranstvu, moći će da je pogledaju u petak, 5. januara 2018. godine, na TV „Hram”.

Mislima velikog Vladike Nikolaja uvek se vraćamo

Vladika Nikolaj Velimirović jedan je od onih mislilaca našeg roda koji je savremen i svevremen. Za života je bio čovek kog je volelo na hiljade ljudi. Njegova blizina delovala je čudesno i činila ljude srećnim. Stalno razmišljajući o visokim pitanjima, crpeo je mudrost odasvud – iz prirode, iz nauke, iz događaja običnog života, propovedajući ljubav, strpljenje i poštenje. Ne praveći razliku ni među ljudima, ni među narodima, osećao je odgovornost pred svakim čovekom ponaosob.

Zato i ne čudi što mu se stalno vraćamo. Vladika Nikolaj je kao etički pisac visokog ranga svojom mišlju obuhvatio skoro sva područja ljudskog života i čovekovog postojanja uopšte.

Gledajte svoje kolege na Televiziji „Hram” posle novogodišnjih praznika.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.