Studenti u predstavi Vide Ognjenović

/ / Pozorište Portal / 26. 01. 2017.

studenti_u_predstavi
Pozivamo vas da u subotu, 28. januara, u 20:30h dođete u Narodno pozorište, gde će na sceni „Raša Plaović” predstavu „Viza” premijerno odigrati studenti Akademije lepih umetnosti i multimedija koji su na trećoj godini glume u klasi profesorke Vide Ognjenović. Mladi glumci su se proteklih meseci vredno pripremali i dali sve od sebe da predstava koju je napisala i režirala njihova profesorka bude vrhunski izvedena.

U predstavi „Viza” igraju: Emilija Nestorović, Aleksa Radojlović, Jovana Todorović, AnnaMaria Serda, Milan Uzelac, Ida Veljković, Olivera Guconić, Jovana Stević, Marko Todorović, Ognjen Drenjanin, Ana Đorđević, Jovana Radosavljević i Dušan Momčilović.

Drama mladih u prethodnoj deceniji


S potresnom autentičnošću, predstava „Viza“, koju je napisala i režirala profesorka Vida Ognjenović, na sugestivan i plastičan način prikazuje dramu mladih u prethodnoj deceniji. Napisana je jezikom koji je karakterističan za generaciju o kojoj je reč, a kojoj pripadaju ne samo likovi već i glumci koji ih igraju.

„Viza” prikazuje ljude razapete između nužnosti da promene svoj svet i nemogućnosti da to učine. Takav pristup daje poseban kvalitet ovoj drami, a razigranost i šarm čine podnošljivom čak i tešku situaciju u kojoj se akteri nalaze.

Polaganje ispita pred publikom

Iako ova predstava čini ispit studenata treće godine glume, ona je i mnogo više od toga. Samim tim što će biti odigrana na sceni „Raša Plaović” u Narodnom pozorištu, jasno je da je ispit samo povod da ovi odlični mladi umetnci još jednom pokažu svoje umeće publici, koja je sve brojnija.

Želimo im mnogo uspeha i glasnih aplauza!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.