Studentkinja sa FSU istakla se na Nedelji mode u Milanu

/ / Vesti / 8. 03. 2024.

Na prestižnoj Nedelji mode u Milanu mlada dizajnerka kostima i nekadašnja studentkinja Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu Sara Nikolić imala je priliku da sa ponosom predstavi svoju diplomsku reviju pod nazivom „Pučina” ili „Open Sea”. Ova talentovana umetnica čije se kreativno putovanje oblikovalo pod pažljivim mentorstvom profesorke Sonje Krstić istakla se svojom jedinstvenom kolekcijom inspirisanom morem, talasima i rodnim gradom, Budvom.

Autentična kolekcija „Pučina”

Svoj rad posvetila je inovativnoj reinterpretaciji muških košulja, koristeći dekonstrukciju, preradu i nadgradnju dizajna, kako bi stvorila unikatne haljine koje odlikuju romantičan, moderan, sofisticiran i umetnički stil. Kolekcija „Pučina” nije samo estetski impresivna već je i održiva i obogaćena ručnim radom, čime Sara naglašava važnost autentičnosti i posebnosti u modnom svetu.

Uz podršku svoje profesorke, Sara Nikolić je postigla značajan uspeh, predstavljajući svoju kolekciju na globalnom modnom događaju. Njen talenat i posvećeni rad su prepoznati, ali i nagrađeni pruženom prilikom da se predstavi publici u Milanu.

Veliku zahvalnost uputila je Fakultetu savremenih umetnosti za svu podršku koju je dobila tokom svog akademskog putovanja. Njeno iskustvo na Nedelji mode u Milanu predstavlja inspiraciju i ovom prilikom joj čestitamo i želimo još takvih uspeha!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.