Studentsko bijenale scenskog dizajna u Novom Sadu

/ / Konkursi / 21. 04. 2022.

Studentsko bijenale scenskog dizajna, koje se ove godine održava u okviru manifestacije „Novi Sad – prestonica kulture”, poziva sve studente da konkurišu sa svojim radovima koji su nastali u periodu 2018–2022, u okviru ili van studija, koji preispituju temu fluidnosti a pripadaju oblasti scenskog dizajna.

Svrha konkursa jesu selekcija i prezentacija umetničkih radova koji govore o temi fluidnosti i koji tragaju za autentičnim iskustvima, za prisutnošću u stvarnom svetu i povezanošću sa njim. Traganje može biti kroz temu i/ili kroz medij, a okosnicu čine kreativno razmišljanje, primena i razvoj zanatskog umeća u savremenom umetničkom izrazu.

Prijavite se najkasnije do 15. maja 2022. godine

Rok za prijavu na konkurs je 15. maj 2022. Prijava podrazumeva slanje popunjenog obrasca u PDF-u na mejl: studenti@bisd.rs, sa naznakom „Prijava na Studentsko bijenale”. Nakon poslatog obrasca prijave kandidati će dobiti povratni mejl sa informacijama o postavljanju vizuelnih prikaza radova. Rad treba prikazati u formatu po izboru (PDF prezentacija, sajt ili video), a potrebno je da sadrži: fotografije, crtež kolaž, 3D model, video-materijal, zvuk i slično.

Posebna pažnja u selekciji biće usmerena na predlog načina predstavljanja umetničkog dela u izložbenom prostoru. Kako je Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” uvrstila Studentsko bijenale scenskog dizajna u jedan od glavnih projekata svog programa, ono će u velikoj meri biti posvećeno istraživanju, osvajanju, reanimiranju i otkrivanju starih, napuštenih i nedovoljno korišćenih prostora Novog Sada kao pozornica za različite događaje.

Bijenale će se održati od 3. do 9. septembra u Novom Sadu

Međunarodni žiri sprovodi prvu selekciju radova koji će biti prezentovani u katalogu. Nakon toga kustoski tim bira radove koji će biti predstavljeni na izložbi. U tu svrhu će biti organizovani zajednički onlajn radni formati sa kustoskim timom kako bi se radovi prilagodili i pripremili za Studentsko bijenale, koje će biti održano od 3. do 9. septembra 2022. u Novom Sadu.

Za odabrane studente-autore biće obezbeđen smeštaj u Novom Sadu i moći će da posete ostale programe u okviru Studentskog bijenala scenskog dizajna. Tokom trajanja izložbe biće održani razgovori sa studentima-autorima odabranih radova i stručna vođenja.

Više informacija o konkursu potražite OVDE.

Iskoristite ovu sjajnu prliku da vaše radove vidi veliki broj ljudi. Fakultet savremenih umetnosti vam želi mnogo uspeha na konkursu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.