Svečana dodela diploma studentima FSU

/ / Nagrade, Vesti / 19. 09. 2017.

Više od 100 diplomaca Fakulteta savremenih umetnosti dobilo je svoje diplome na svečanosti održanoj u petak, 15. septembra, u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić”.

Inspirativne reči dekana fakulteta

Nekadašnjim studentima glume, dizajna, slikarstva i umetničke produkcije diplome je uručio dekan Fakulteta savremenih umetnosti Valentin Kuleto, koji je umetnicima poželeo mnogo uspeha u predstojećoj karijeri.

Večeras, kao i uvek, pravo je zadovoljstvo biti u društvu mladih ljudi i gledati ih kako odlaze u profesionalni svet. Kroz ovu izložbu i sam događaj, škola pokazuje da je na pravom putu: jedna savremena škola, tehnološki podržana, koja osposobljava mlade ljude za uspeh u karijeri.

Svečanost dodele diploma održana je u okviru izložbe izabranih radova studenata i profesora Departmana vizuelnih umetnosti, što je na pravi način predstavilo odnos koji se na Fakultetu savremenih umetnosti neguje između mladih i perspektivnih umetnika i njihovih mentora, priznatih ličnosti iz sveta umetnosti.

_FSU-diplome-700px

Zadovoljni diplomci prepuni utisaka

Smeh, druženje i pozitivna atmosfera ispunili su prostorije UP „Cvijeta Zuzorić”. Među radovima studenata i profesora Departmana vizuelnih umetnosti koji su izloženi ovde, umetnici su sumirali utiske o školovanju na Fakultetu savremenih umetnosti.

Glumica Maja Šipovac priseća se kako je izgledalo na njenoj klasi:

Za vreme studija bilo je: red, rad i disciplina. Tako je to obično bivalo kod profesora Nebojše Bradića i posle završenih studija mogu da kažem da mi je zaista čast što sam bila njegov student i što sam bila deo ovog univerziteta. Nadam se da ću ispoštovati ovo i osvetlati obraz ovog fakulteta.

Glumac Saša Đurašević deli zadovoljstvo školovanja na FSU

Profesori su bili tu da nas nauče zanatu i mislim da su to jako dobro uspeli da urade. Nagovestili su nam da je posle fakulteta borba za sebe, da svako mora sam da se bori, a da su oni tu da nas nauče kako da se borimo.

Slikarka Slavica Ilić zadovoljna je radom profesora i svojim razvojem kao umetnika:

Rad sa profesorima je bio veoma koristan, naročito iz razloga što su to profesionalci na poslovnom planu, ali i kao pedagozi. Jako su posvećeni studentima, što je nama studentima veoma značilo. Smatram da sam mnogo napredovala uz pomoć profesora i načina na koji su nas savetovali.

Fotografije sa svečanosti dodele pogledajte u galeriji na sajtu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.