Svečani prijem studenata ALUM-a

/ / Vesti / 14. 10. 2016.

Nova školska godina na Akademiji lepih umetnosti i multimedija zvanično je počela juče, svečanim prijemom studenata nove generacije. Prijem je održan u zgradi Comtradea i Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, osnivača ALUM-a, a studentima su dobrodošlicu uputili dekan i brojni profesori.

Svečano obraćanje dekana i savremena izvedba studentske himne

U okviru prijema studentima su se obratili dekan ALUM-a i osnivač ITS-a, prof. dr Valentin Kuleto, potom Srećko Miodragović, pomoćnik predsednika Comtrade grupe, dr Bojan Ristić, direktor ITS-a, kao i izvršni menadžer ove ustanove – Goran Radić, zatim generalni menadžer kompanije Microsoft Srbija – Željko Vujinović, i mnogi drugi profesori koji su svima poželeli dobrodošlicu i uspešno školovanje.

 

Nakon toga, usledio je nastup Tamare Ristić – Kezz, koja je na potpuno drugačiji, savremen način izvela studentsku himnu Gaudeamus Igitur. Ovo je bila idealna dobrošlica za studente ALUM-a, koji su krenuli putem pravih univerzalnih umetnika, spajajući umetničke veštine sa IT znanjima.

Dobro raspoloženje i entuzijazam studenata

Entuzijazam i uzbuđenje povodom početka školske godine bili su prisutni među studentima koji su čekali da uđu u prostorije zgrade Comtradea.

Svečanost povodom prijema 20. generacije studenata ALUM-a i 11. generacije studenata ITS-a protekla je u sjajnom raspoloženju, uz savete profesora, a talentovani brucoši iskoristili su priliku da se međusobno upoznaju.

Tanja Vujičić, studentkinja nove generacije, prenela je svoje utiske i uzbuđenje zbog upisa produkcije, uz saopštenje da se upis na ALUM nametnuo sam po sebi. Ona je, uz ostale nove kolege, jedva čekala da čuje sve informacije u vezi sa predstojećim studijama.

Generacija koja obećava

Tokom dve decenije rada, ALUM je kao jedan od prvih fakulteta scenskih i primenjenih umetnosti na ovim prostorima postavio visoke standarde, školovanjem nekih od najuticajnijih umetnika na savremenoj sceni. I ove godine primljeni su izuzetno talentovani budući umetnici, koji imaju veliki potencijal.

Svim studentima nove generacije ALUM-a želimo dobrošlicu i jedva čekamo da zajedno proslavimo uspehe koje im predstoje.

Ne sumnjamo da će pokazati najbolja dela spajajući umetničke sklonosti i IT znanja.

Još fotografija sa prijema pogledajte u galeriji.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.