Svečano otvaranje izložbe „Ova kuća nema dom”

/ / Vesti / 19. 04. 2024.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na svečano otvaranje velike izložbe pod nazivom „Ova kuća nema dom”. Svečano otvaranje je zakazano za 22. april, od 18 časova, u Galeriji FSU.

Ova izuzetna izložba nastala je kao rezultat zajedničkog istraživačkog projekta čiji su autori profesor Fakulteta savremenih umetnosti prof. dr Aleksandar Kušić, Milena Živković, student doktorskih studija FSU, i Jovana Kondić, takođe student doktorskih studija FSU i ujedno asistent ITS-a. Takođe, treba istaći i saradnike Jovanu Milović, Dinu Stojković, Katarinu Simanić i Beo Art House, koji su doprineli tome da projekat bude više nego zanimljiv.

Jednoporodično stanovanje kao odgovor momentu u kojem živimo

Izložba koju će posetioci moći da vide predstavlja poslednji korak istoimenog istraživačkog projekta. Cilj projekta jeste predstavljanje modela jednoporodičnog stanovanja, koji odgovara aktuelnom momentu, čiji smo neizostavni deo – kao subjekti globalne kulture kapitalizma i pripadnici discipline sa kojom se poistovećujemo. Polazeći od teorijskih stanovišta koja vide današnje vreme kao permanentno produžavanje sadašnjeg i uz oslanjanje na nasleđe „kuća budućnosti” 20. i 21.veka, projekat rezultira kućom bez budućnosti – OKNB. To je kuća pojedinaca koji su se „zatekli” u nuklearnoj porodici, čija organizacija odbija tradicionalne stambene hijerarhije; to je kuća koja nema dnevnu sobu, kuhinju, trpezariju ili zajednički ulaz; to je objekat čiji stanari provode vreme samostalno, u sobi i bašti, gde rade, jedu preko dostave, spavaju i zabavljaju se; to je kuća čije je jezgro sistem kupatila, u okviru kojeg središte čini svojevrsni hram posvećen telu i lepoti.

Na ovoj izuzetnoj izložbi očekuje vas pregršt zanimljivih momenata. Zato posetite Galeriju FSU i pridružite nam se u pružanju podrške autorima izloženih radova, kao i u zajedničkom uživanju u ovom jedinstvenom projektu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.