Tri epizode podkasta donele studentima FSU zvanje GENZ4GD ambasadora

/ / Vesti / 4. 05. 2023.

Od 19. do 21. aprila 2023. godine u glavnom gradu Malte, Valeti, održan je Generation Z for Green Deal (GENZ4GD) C1 – trening za mlade ambasadore održivog razvoja.

Projekat je finansirao Erasmus+ – program Evropske unije – i tom prilikom je LINKgroup, kao predstavnik Srbije, poslao svoje učesnike. To su bili studenti Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu: Katarina Aleksić, Nemanja Pavlović i Predrag Ilić

Pre odlaska na trening imali su zadatak da snime tri epizode podkasta čija je tema bila održivi razvoj. Sve tri epizode su ostavile veoma pozitivan i profesionalan utisak na ostale članove projekta, koji su došli iz zemalja članica EU: Malte, Nemačke, Španije, Kipra, Hrvatske, Rumunije i Bugarske.

Na samom treningu svaka zemlja je pripremila kraći edukativni kurs koji je pokrio opšte teme u vezi sa tim šta je održivi razvoj, koja su tri stuba održivog razvoja, koji su mikroproblemi u lokalnim zajednicama i kako se oni rešavaju. Kao predstavnici Srbije, zajedno sa mentorom Glorijom Martinović, studenti FSU su prezentovali modul „Lokalne akcije za razvoj lokalnih zajednica”.

Na kraju svakog predavanja stečeno znanje je učvršćeno interaktivnim radionicama, koje će studenti FSU prilagoditi svojim potrebama i prikazati ih kolegama na FSU tokom predstojećih meseci.

Pored širenja svesti o održivom razvoju i 17 ciljeva koje su postavile Ujedinjene nacije, svi učesnici treninga su mogli da uživaju u lepotama i misterijama Valete. Tokom poslednjeg dana treninga bili smo u obilasku Valete i kraćoj turističkoj turi, gde smo mogli da čujemo više o bogatoj istoriji Malte.

Utisci se još sabiraju, a novostečena prijateljstva i konekcije će doprineti unapređenju svesti o važnosti održivog razvoja.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.