Učestvujte u eko-konkursu „(r)ECOnektuj se!” projekta „Žuti okvir 2021”

/ / Konkursi / 16. 04. 2021.

Pokažite koliko ste ekološki osvešćeni, i to kroz svoju kreativnost! Izdavačka kuća „Adria Media Group” i časopis „National Geographic Srbija” pokrenuli su projekat „Žuti okvir 2021”, posvećen vodi, vazduhu i energiji.

Koncept „Žuti okvir” podrazumeva: tri teme, tri kampanje u tri meseca (VODA, VAZDUH, ENERGIJA), obrađene na portalu nationalgeographic.rs i na pripadajućim društvenim mrežama. Pored konkursa, biće organizovana i konferencija i dodela nagrada „Žuti okvir” za najbolje kreativne eko-projekte.

Podignite eko-svest svojim kreativnim projektima

U okviru projekta raspisan je kreativni eko-konkurs na temu održvosti pod nazivom „(r)ECOnektuj se!”, koji je namenjen studentima svih umetničkih fakulteta. Ideja je da se podigne eko-svest i predstave najbolja dela urađena na temu vode, vazduha i energije.

Vrlo je značajno da se na ove teme odgovori kreativno i inventivno u formi performansa, kinetičke strukture, instalacije, dramskog ili muzičkog dela.

Kako da učestvujete u kreativnom eko-konkursu?

Konkurs je otvoren do 15. maja 2021. godine, a prijave, odnosno predlog rada potrebno je poslati na imejl-adresu: redakcija@nationalgeographic.rs sa naznakom „Žuti okvir”.

Po završetku konkursa, izdvojiće se po jedan rad na svaku od tri zadate teme, a predstavnici pobedničkih radova dobiće priliku da ih predstave na nekoj od javnih gradskih lokacija, ali i da ih prezentuju na završnoj konferenciji.

Prezentaciju projekta „Žuti okvir” možete pogledati OVDE.

Fakultet savremenih umetnosti želi vam puno uspeha na ovom konkursu.