Učestvujte u snimanju i organizaciji filma „Budi Bog s nama”

/ / Vesti / 1. 06. 2020.

Pruža vam se velika šansa da vidite kako izgleda snimanje filma uživo. Ekipi koja radi na filmu „Budi Bog s nama” potrebni su volonteri u sektoru produkcije. Imaćete mogućnost da rame uz rame sa izvršnim producentom i glavnim organizatorima učestvujete u svemu, a ne da budete samo nemi posmatrači. Na taj način moći ćete da primenite znanje koje ste stekli na fakultetu.

Svi koji žele da učestvuju u ovom projektu kao volonteri treba da se prijave do srede, 3. juna, u ponoć, tako što će popuniti ONLINE PRIJAVU.

O filmu „Budi Bog s nama”

Film „Budi Bog s nama” legendarnog reditelja Slobodana Šijana je inspirisan istinitim događajima i ličnostima. Ovo je priča o prvom filmskom autoru na Balkanu Bošku Tokinu i snimanju prvog avangardnog filma na ovim prostorima.

Upoznaćemo Beograd iz zlatnog doba dvadesetih godina prošlog veka, Beograd avangarde, dadaizma, futurizma i zenitizma; Beograd regtajma, džeza i čarlstona; Beograd automobilizma, aeroplana; Beograda koji je tada smatran Parizom na Balkanu.

Film je posle snimanja misteriozno nestao, a kroz Tokinovu priču saznaćemo pravu istinu o sudbini filma „Budi Bog s nama”.

Koliko je snimanje tog filma bilo bitno, govori i činjenica da je u njega bila uključena cela elita tadašnje države, od Ive Andrića, Miloša Crnjanjskog, Save Šumanovića, Žanke Stokić, Ite Rine i kralja Aleksandra, pa sve do komunističkih vođa Tita i Staljina, kao i mnogih drugih znamentih ličnosti naše istorije.

Glavne uloge u filmu tumače: Miloš Biković, Goran Bogdan, Sloboda – Boba Mićalović, Andrija Milošević i Nebojša Dugalić.

Prijavite se, volontirajte i steknite ogromno iskustvo i upoznajte važne ljude iz vaše buduće profesije.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.