„Dani lepih umetnosti i multimedija”

/ / Vesti / 1. 07. 2016.

Dani lepih umetnosti i multimedija

 
U okviru „Dana lepih umetnosti i multimedija” sinoć je u Barutani održan umetnički događaj koji je okupio profesore, studente i istaknute profesionalce u oblasti kulture i umetnosti, kao i najširu publiku koja je uživala u bogatom programu.

Multimedijalan program kao najava novog koncepta ALUM-a

Na samom početku programa, diplomirani studenti odseka za muzičke umetnosti ALUM-a izveli su magične kompozicije pred mnogobrojnom publikom, a zatim je predstavljen novi obrazovni koncept Akademije lepih umetnosti i multimedija, koji su izložili studenti druge godine glume u klasi profesorke Vide Ognjenović i asistenta Ivana Bosiljčića.

Nakon toga, publika je imala priliku da pogleda diplomsku predstavu „Biti il’ ne biti”, studenata glume u klasi profesora Božidara Đurovića i asistenta Hadži Nenada Maričića.

Kada se završio dug aplauz za mlade glumce, počela je žurka na kojoj su se umetnici, profesori i studenti zabavili i razmenili svoje utiske o zanimljivom programu, kao i ideje za buduće projekte.

 
Dani lepih umetnosti i multimedija

 

Tokom čitave večeri bila je otvorena i izložba studenata osnovnih, master i doktorskih studija slikarstva i dizajna, gde su bili izloženi reprezentativni radovi koji su pokazali njihove kvalitete i potencijale. Ovu izložbu možete videti do 8. jula na istom mestu.

Spoj IT-ja i umetnosti, starog i novog, uzvišenog i zabavnog

Na „Danima lepih umetnosti i multimedija” predstavljen je novi koncept ALUM-a i suština inovacije koja će ove godine upotpuniti plan i program školovanja umetnika.

U Velikom barutnom magacinu, koji čini važno istorijsko nasleđe, sijali su LED ekrani, a program je bio podržan novom tehnologijom. Likovni radovi savremenih mladih umetnika izloženi su zajedno sa antičkim sarkofazima i stelama. Nakon koncerta klasične muzike usledila je velika žurka uz DJ-a.

Spoj tradicije i inovacije ogledao se u svim oblicima i podsetio nas šta je to što čini sadašnji trenutak neprocenjivim.

Ovo je događaj iz kog su se rodile mnoge originalne ideje koje je sada moguće realizovati.

Budućnost umetnosti je počela!

Više fotografija pogledajte u galeriji.

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.