Vanja Pavlović, stalna saradnica Šabačkog pozorišta: Odabrala sam FSU zbog kvaliteta i iskustva

/ / Vesti / 10. 01. 2023.

O kvalitetu rada na nekom fakultetu najbolje i najglasnije govore uspesi koje studenti uspeju da naprave po završetku studija. Još jedan sjajan primer je mlada glumica Vanja Pavlović, koja je sada već stalna saradnica Šabačkog pozorišta, a ostvarila je uloge i na malom ekranu.

– Da bismo na kući postavili krov, prvo moramo da napravimo jak i stabilan temelj. FSU je pravi temelj za valjan i kvalitetan umetnički rad. Izuzetno sam ponosna zbog činjenice da sam svoje školovanje predala u ruke FSU ekipi, jer kvalitet i iskustvo su i bile stvari koje su me opredelile za ovaj fakultet. Tokom svog, ne baš dugog, radnog iskustva imala sam prilike da radim na projektima koji su od mene prečesto iziskivali najviše. Smatram da sam isključivo i samo stečenim znanjem uspela da iz sebe izvučem najbolje – objasnila je Vanja.

U Šabačkom pozorištu debitovala je ulogama u predstavama „Novogodovštine” i „Ana Frank”

Vanja Pavlović (Šabac, 1995) stalna je saradnica Šabačkog pozorišta. Završila je dramski odsek u Srednjoj stručnoj školi „Artimedia”, a diplomirala glumu i završila master studije na Fakultetu savremenih umetnosti, u klasi Božidara Đurovića i Hadži Nenada Maričića.

Od najranijeg detinjstva bila je polaznica Škole glume „Veselo majmunče”, gde je igrala u brojnim predstavama za decu. Igrala je u Omladinskom pozorištu „Vožd”, i to u predstavama: „Hotel san”, „Antigona”, „Čudo u Šarganu”, „Putujuće pozorište Šopalović”, „Nora” i drugim… Snimala je dokumentarnu seriju „Zaboravljeni umovi Srbije”, u režiji Petra Stranojlovića i produkciji RTS-a, kao i igranu seriju „Urgentni centar”. U okviru UMS-a bavi se pedagoškim radom. U Šabačkom pozorištu debitovala je u predstavama „Novogodovštine” u režiji Slobodana Petranovića i „Ana Frank” u režiji Jelene Bogavac.

Posebno je zainteresovana za scenski pokret, gimnastiku i ples.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.