Veliki uspeh profesora FSU Stevana Aleksića: Međunarodna priznanja za njegove filmske plakate

/ / Vesti / 9. 07. 2021.

Stevan Aleksić, profesor ilustracije na FSU, doživeo je veliki uspeh i priznanje za svoj rad. Njegov plakat za film „Terminator 2” našao se u planetarnoj galeriji alternativnih filmskih plakata u velikoj konkurenciji umetnika iz celog sveta!

„Zauzeo sam treće mesto ove nedelje na listi vrsnih, svetskih ilustratora alternativnih filmskih plakata koji su u proteklih nekoliko dana poslali svoje ilustracije u planetarnu galeriju AMP (Alternative Movie Posters – the world’s largest curated collection). Ovaj sajt renomirani je trezor alternativnih filmskih plakata koje su kreirali talentovani autori sa svih strana sveta koji se bave tom jedinstvenom umetničkom disciplinom. „Terminator 2” je moj šesti po redu plakat, koji je našao počasno mesto u galeriji sajta”, objašnjava Aleksić.

Nagrađeni rad je filmski plakat za legendarno ostvarenje „Terminator 2”

Profesor ilustracije na FSU naročito je ponosan na činjenicu da je odabran baš plakat za film „Terminator 2”, jer mu je to jedan od omiljenih filmova uz koje je odrastao.

Samostalne i kolektivne izložbe i brojna priznanja

Aleksić je veliki fan i domaće kinematografije, a njegovi najuspešniji radovi su iz filmova „Crni bombarder”, „Šmeker”, „Poslednji krug u Monci”, „Tito i ja”, „Davitelj protiv davitelja”, ali i serije „Senke nad Balkanom”. Njegovi radovi bili su deo izložbe „DOK 10”, kojom je UK „Parobrod” obeležila 10 godina postojanja.

Fakultet savremenih umetnosti čestita profesoru Stevanu Aleksiću na velikom uspehu, koji mora da bude inspiracija i njegovim studentima.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.